Poti fi taximetrist daca nu esti certat cu legea

Poti fi taximetrist daca nu esti certat cu legea

CARANSEBEŞ – Aceasta este o condiţie în plus pe care administraţia din Caransebeş o cere celor ce practică taximetria.

Noi reguli pentru taximetriştii din Caransebeş. Pentru a evita incidentele neplăcute, municipalitatea cere taximetriştilor cazierul judiciar. Decizia a fost luată de plenul legislativului local, aleşii considerând că este o măsură de siguranţă, mai ales că s-au înregistrat câteva cazuri sporadice de acest gen şi în urbea gugulană.

Fiecare din cei aproape 200 de şoferi de taxi care circulă deja pe străzile Caransebeşului sau cei care vor devenitaximetrişti vor trebui să prezinte documentele ce să ateste că nu au fost sau nu sunt certaţi cu legea, vizate fiind infracţiunile cu violenţă împotriva persoanei.

„Dorim să evităm situaţiile care s-au întâlnit în alte oraşe când taximetrişti certaţi cu legea, care aveau cazier pentru violenţe împotriva persoanei, au recidivat producând neplăceri pasagerilor şi cetăţenilor din comunitatea respectivă. Nu cred că e normal ca un astfel de taximetrist să ducă, spre exemplu, copii la şcoală. Este o condiţie normală şi firească pe care o întâlnim în toată lumea civilizată şi astfelCaransebeşul, prin schimbarea regulamentului, s-a adaptat la condiţii normale şi fireşti de taximetrie“, a precizat, la finalul şedinţei, primarul Marcel Vela.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro