Presedintele Judecatoriei Caransebes vrea un adevarat stat de drept

Presedintele Judecatoriei Caransebes vrea un adevarat stat de drept

Scris de R.M. – CARANSEBEŞ – Invitată la manifestările prilejuite de Ziua Armatei, Adina Pușcaș, președintele Judecătoriei Caransebeș, a declarat că speră ca viitorul să aducă cu adevărat un stat de drept în România

Magistrat cu experiență, Adina Pușcaș a făcut o analogie între Ziua Armatei și Ziua Europeană a Justiției, sărbătorită tot în 25 octombrie, în contextul ultimelor mișcări din Justiție. „Nu este întâmplător că în 25 octombrie este și Ziua Armatei, și Ziua Europeană a Justiției. Așa a vrut Dumnezeu! Trebuie să învățăm să luptăm în continuare pentru un stat de drept și am să-l rog pe domnul senator Marcel Vela chiar să avem mai multă stabilitate a sistemului legislativ și să sperăm că ziua de mâine ne va aduce un stat de drept în adevăratul înțeles al cuvântului”, a precizat șefa judecătorilor caransebeșeni.

Prezent și el la manifestările din Parcul Dragalinasenatorul Marcel Vela a preluat mesajul președintelui Judecătoriei Caransebeș: „Justiția este ca și Armata, un stâlp de apărare a țării, a statului de drept. Ca parlamentar PNL am fost mereu alături de Justiție, de statul de drept, pentru a apăra drepturile magistraților, am sesizat Curtea Constituțională, Comisia de la Veneția, în multe proiecte de acte normative promovate de actuala Putere, de multe ori am avut câștig de cauză. Eu, ca senator și Partidul Național Liberal suntem alături de magistrați și apărăm Justiția cu toate mijloace posibile, evident, deocamdată ca partid de opoziție”

Sursa: http://www.caon.ro/presedintele-judecatoriei-caransebes-vrea-un-adevarat-stat-de-drept/2134422