Prietenie..pe o…sfoară

            Astăzi, în cadrul Proiectului Educaţional International „ Prietenie..pe o…sfoară” am avut plăcerea de a-i avea alături pe elevii claselor a II-a B şi a III-a C de la Colegiul Naţional „Traian Doda”­­­­­ corp B. 

            Tema propusă în acest an este dedicată operei lui Lyman Frank Baum- „Vrăjitorul din Oz”. Vrăjitorul din Oz este o povestea fără vârstă, ce oferă lecţii valoroase despre prietenie, curaj, încredere şi întelepciune. În cadrul acestei acţiuni fiecare copil participant a realizat un desen inspirat de povestea lecturată, ascultată şi vizionată, cei mici fiind încântaţi de peripeţiile lui Dorothy şi ale prietenilor ei – Toto, Leul cel fricos, Omul de tinichea, Sperietoarea de ciori, Regina Ozma.

Astăzi elevii au colorat, citit, vizionat  povestea „Vrăjitorul din Oz”, au fost primiţi cu căldură ( prăjiturele şi dulciuri) de personalul Bibliotecii şi au făcut cunoştiinţă cu noile cărţi achiziţionate de către instituţie special pentru ei.

          Dorinţa noastră a fost să aducem în atenţia micuţilor cât mai multe cărţi valoroase şi cât mai mulţi scriitori pentru copii, tocmai de aceea am propus aceste activităţi practice care îmbină lectura şi desenul şi care stimulează interesul pentru carte.

           La sfârşitul activităţii, lucrările plastice realizate de elevi au fost expuse în cadrul Bibliotecii, pe o sfoară.

Sperăm că vizita la Bibliotecă a devenit o experienţă plăcută şi îi aşteptăm cu drag ori de câte ori vor să ne viziteze.

activitate-9

Image 1 of 10