Prima victorie pentru FC Bihor

Prima victorie pentru FC Bihor

Scris de Teodor Biriş – Mult au trebuit suporterii orădeni să aştepte prima victorie a favoriţilor în acest sezon. Primul  succes a venit în chiar ultima etapă a turului, după 11 etape, scor 1-0 cu FC Caransebeş.

FC Bihor a început mai determinată ca niciodată confruntarea cu colega de suferinţă din coada clasamentului.

Golul a fost o consecinţă a dominării teritoriale şi a apetitului ofensiv mai ridicat al bihorenilor.

Primul care i-a dat emoţii lui Coca a fost Sorian, care a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri, dar portarul a reuşit să respingă de lângă bară (10). Oaspeţii au replicat cinci minute mai târziu, când Negoescu a şutat din întoarcere de la 15 metri şi Fildan a reţinut balonul.

Deschiderea de scor s-a produs în minutul 18, când Nichita a centrat în careu şi Fl. Pop a reluat fulgerător sub transversală de la 8 metri (1-0).

Fl. Pop putea să dubleze avantajul, dar nu a ajuns bine cu capul la o minge centrată de Letan şi a trimis din 6 metri peste transversală (33).

Final cu emoţii

După pauză, Caransebeşul a jucat mai avântat, dar fără să genereze faze periculoase la poarta lui Fildan până în ultimele 10 minute. FCB a preferat să-şi conserve avantajul fragil şi nu a mai reuşit să-şi creeze nicio fază notabilă.

Văzând retragerea gazdelor, oaspeţii au prins tot mai mult curaj şi în ultimele zece minute au avut două bune oportunităţii de a marca.

În minutul 83, Buşu a centrat prin faţa porţii şi S. Lupu, liber în 6 metri, a trimis incredibil în plasa laterală. Bihorenii nu au reuşit să ţină de minge, iar în prelungiri Letan a respins, cu o intervenţie aproape de autogol, din faţa unui adversar mingea centrată de Ologu. Orădenii au rămas şi în inferioritate, Mihuţ colecţionând rapid două galbene deşi a intrat în minutul 86.

Scăpaţi cu faţa curată, „roş-albaştrii” s-au putut bucura pentru prima victorie din acest campionat în urma căreia au predate „lanterna roşie” echipei din Caransebeş.

CASETA TEHNICĂ

FC BIHOR – FC CARANSEBEŞ (1-0).

Stadion Iuliu Bodola. Teren bun. Spectatori: 300

Au marcat: Fl. Pop 18

FC Bihor: Fildan – Letan, Fl. Lazăr, Pascariu, Lorincz – M. Stancu, C. Străuţ – Nichita (89 Zs. Lukacs), Sorian (46 R. Lukacs), Fl. Pop – Cr. Cigan (86 Mihuţ). Antrenori: Călin Cheregi şi Lucian Ciocan

FC Caransebeş: V. Coca – Al. Manea (84 Ologu), Goşa, Dicu, Buşu – Precup, Suru – S. Lupu, Poiană (54 Artean), Negoescu – Himcinschi (63 Dîrvaru). Antrenor: Alin Artimon

Cartonaşe galbene: C. Străuţ 36, Mihuţ 89 şi 90+2, Fildan 90+3 / Dîrvaru 74

Cartonaşe roşii: Mihuţ 90+2 / –

Arbitri: Teodora Albon (Cluj-Napoca) – Adrian Mărginean (Aiud) şi Gabriel Drăguţ (Timişoara)

Observatori FRF: Dan Jiga (Bistriţa) şi Ioan Papp (Carei).

Sursa: http://www.caon.ro/prima-victorie-pentru-fc-bihor-2/1473496