Primăria Caransebeș a semnat pentru 8 milioane de euro care vor fi investiți în dotarea spitalului

E vorba de peste 8 milioane de euro pentru proiectul “Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în Municipiul Caransebeș”, depus anul trecut de Primăria Caransebeș în parteneriat cu Spitalul Municipal de Urgență și semnat ieri la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Și nu, proiectul nu e depus la ADR Vest sau prin POR, ci prin POIM.

Mai exact, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) se asigură pentru spitalul caransebeșean o finanțare în valoare de 8.147.226,60 euro (39.465.165,44 lei cu TVA) pentru îmbunătățirea capacității de îngrijire a bolnavilor în contextul actualei crize sanitare. Asta înseamnă că la spital se vor achiziționa aparatură și echipamente medicale necesare pentru depistarea și tratarea în timp util și eficient a persoanelor infectate cu SARSCoV-2 în valoare de 7,2 milioane euro și echipamente de protecție personală de aproape 850 de mii de euro, care să conducă la un răspuns în timp util și eficient în contextul crizei COVID-19.

„40 de milioane de lei pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, constând în aparatură ultraperformantă în lupta anticovid! Felicitări întregii echipe din primărie și medicilor implicați! Cel mai mare proiect pe fonduri europene al municipiului Caransebeș”, a fost modul în care a salutat primarul Felix Borcean semnarea contractului de finanțare.

Tot în domeniul sănătății, Primăria Caransebeș a mai depus un proiect și pentru realizarea unui spital modular, în valoare de aproape 15 milioane de lei și mai are în lucru un alt proiect privind reabilitarea / modernizarea / extinderea infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și infrastructura de fluide medicale, dar și instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, care poate ajunge până la valoarea de 2,15 milioane de euro.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/primaria-caransebes-a-semnat-pentru-8-milioane-de-euro-care-vor-fi-investiti-in-dotarea-spitalului/2384738/