Primăria Caransebeș plusează! Dă peste 5 milioane de lei pentru gaz!

Vă spuneam zilele trecute că cele peste 2,1 milioane de lei puse la bătaie de municipalitate pentru proiectarea și execuția extinderii rețelei de gaz pe străzile Valea Cenchii, Corcana și Calea Timișoarei n-au fost deloc interesante pentru constructori. Unul singur a venit la licitație, însă a citit caietul de sarcini pe sărite și și-a dat seama că banii sunt prea puțini pentru toată lucrarea. Explicația a fost simplă: valorile erau calculate la nivelul anului 2018, trei ani mai târziu și după doi de pandemie, prețurile fiind mult mai mari, mai ales în construcții.

Așa ca Primăria Caransebeș n-a avut de ales și a plusat la cele două milioane cu încă trei, actualizând valorile lucrărilor pentru cei 5,4 kilometri de rețea nouă. Aprobarea a venit zilele trecute de la consilierii locali, nu înainte ca unii dintre aceștia să pună întrebări despre lucrare. Lămuririle au venit de la viceprimarul Bebe Pasere și de la administratorul public Florin Bogdea.

„Nu a început investiția pentru că valoarea a fost mică la ce s-a urcat pe SICAP, prețurile erau calculate pentru 2018, ca să avem un constructor și să ne facă lucrarea, trebuie să fie la prețul real. Am modificat valoarea, urcăm pe SICAP”, a precizat Pasere. La rândul lui, Bogdea le-a explicat aleșilor locali că termenul pentru noua licitație e scurt, dar primăria și-a făcut treaba și așteaptă ofertanți: „Ideea e că prețurile sunt din 2018, nu au fost actualizate, a fost cineva la licitație și din cauza faptului că nu a citit bine caietul de sarcini, a pierdut garanția și nu a executat lucrările. Și atunci, ca să conectăm Valea Cenchii și celelalte două străzi la gaz, a trebuit să reevaluăm. S-a făcut această reevaluare și sperăm ca până în 15 ianuarie să găsim un constructor care să facă lucrarea”.

Convingător pentru consilieri, aceștia votând fără probleme actualizarea investiției. Adică de la două milioane la cinci milioane de lei, bani frumoși care așteaptă să ajungă în conturile unui constructor capabil să ducă lucrările la bun sfârșit.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/primaria-caransebes-pluseaza-da-peste-5-milioane-de-lei-pentru-gaz/2391377/