Primarul Caransebeșului a semnat pentru creșa de 16 milioane de lei din Racoviță!

Cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, în orașul de pe Timiș și Sebeș se va ridica o creșă de capacitate medie, modernă și eficientă din punct de vedere energetic. Edilul-șef Felix Borcean vine cu noutăți de la București!

Întors zilele acestea din Capitală, primarul Caransebeșului anunță că a semnat contractul cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții, cei care se vor ocupa de construirea primei creșe din oraș. Unitatea va beneficia de dotări moderne, săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie, spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative, dar și de un spațiu de joacă amplu, în aer liber. Totodată, clădirea va avea și panouri solare montate pentru a asigura un aport de energie din surse regenerabile. Capacitatea unității este de 60 de locuri.

„Creșa se va construi în zona Racoviță și a fost nevoie de prezența mea la București pentru a semna acest contract. E o formalitate pe care trebuia să o facem pentru demararea investiției, pentru că de licitație și construcția obiectivului se ocupă Compania Națională de Investiții. Mă bucur de reușita noastră, pentru că este prima creșă care are această destinație clară de creșă. Este de mărime medie, pentru 60 de copii, și va fi dotată cu instalații fotovoltaice. Este o creșă construită după cele mai moderne inovații și dotări.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

Edilul a mai precizat că valoarea investiției se ridică la 16 milioane de lei, și este doar o chestiune de timp până când vor demara și lucrările propriu-zise, pentru că cei de la CNI au identificat deja constructorul care se va ocupa de ridicarea creșei.

„Din câte știu există o firmă care a câștigat licitația, pentru că CNI s-a ocupat de acest aspect, nouă urmând ca la finalizarea investiției să ni se predea la cheie obiectivul. Practic, după acest ultim pas făcut, urmează demararea construcției. Valoare investiției este de 16 milioane de lei.”, a adăugat Borcean.

Finanțarea este asigurată prin Programul național de construire de creșe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sursa: https://expressdebanat.ro/primarul-caransebesului-a-semnat-pentru-cresa-de-16-milioane-de-lei-din-racovita/