Prioritatile lui Borcean pentru 2019

Prioritatile lui Borcean pentru 2019

Scris de Răzvan Mihalcea – CARANSEBEȘ – Extinderea rețelei de gaz, asfaltarea pe mai departe a străzilor, dar și proiecte europene. Asta își propune Caransebeșul pentru acest an, după cum a precizat primarul Felix Borcean la ultima întâlnire cu presa. Nu va lipsi nici șantierul de la Colegiul Național „C.D.Loga”, acolo unde municipalitatea își propune să reabiliteze fațada. Mai mult, vor continua demersurile pentru construirea unui nou spital.
 
 

„Ne propunem multe anul acesta, avem și restanțe de anii trecuți. Sper ca anul acesta să intrăm cu sapa în teren, să demarăm proiectul extinderii rețelei de gaz, să începem măcar, sau de ce nu să și finalizăm, fațada la Colegiul Național <<C.D.Loga>>, să asfaltăm și alte străzi, dar și să văd câteva proiecte europene care sunt aprobate, că ele sunt depuse. Vin tot felul de clarificări, sunt câteva proiecte importante precum iluminatul public, eficientizarea energetică la Generală 8 și spitalul Bora, reabilitarea vilei Popov”, a explicat Borcean.

Pe de altă parte, edilul s-a arătat nemulțumit de lentoarea cu care se mișcă lucrurile la nivel investițional. „Nu aș fi crezut că lucrurile se mișcă atât de greu, nici în domeniul investițiilor proprii, nici în domeniul proiectelor europene, e atâta lentoare și birocrație, chiar și având disponibil financiar. Durează foarte mult perioadele acestea de avizare, de obținere a unor aprobări de proiecte, de studii de fezabilitate, de avizări. Vă dau exemplu pentru un spital nou, până la a-i ridica fundația te mănâncă sfinții, dacă stagnăm pe investiții care par simple, vă dați seama ce ar insemna un spital nou”, a mai punctat primarul Caransebeșului, acesta adăugând că i-ar părea rău să demareze astfel de proiecte și să nu le încheie, motiv pentru care își mai dorește și al doilea mandat.