Producem peleti pentru Europa de Vest

Producem peleti pentru Europa de Vest

Municipalitatea de pe Timiş şi Sebeş a mai făcut un pas în sprijinul celor care vor să investească în capitala gugulanilor.
Consilierii locali au aprobat dezmembrarea unei suprafeţe de aproape 30 de hectare din zona investiţională TMD în parcele mai mici pentru ca acestea să fie puse la dispoziţia potenţialilor investitori. Administraţia locală a primit deja o solicitare concretă din partea concernului elveţianGlobernica Group, care are nevoie de cel puţin 10 hectare de teren pentru a construi o fabrică de peleţi şi o centrală pe biomasă.

Investitorii din Ţara Cantoanelor s-au arătat interesaţi de terenurile municipiului din zona TMD, care, în opinia lor, se pretează foarte bine pentru o eventuală investiţie, datorită accesului la calea ferată, la cele două drumuri existente în zona respectivă dar şi la reţeaua de electricitate.

 „Urmează ca în perioada următoare să trecem la vânzarea terenului către investitor, evident cu facilităţile stabilite de Consiliul Local, adică termen de graţie de 12 luni la plata terenului şi racord la utilităţi, dar şi cu condiţia să demareze investiţia în maximum un an şi să o definitiveze în doi ani“, le-a explicat primarul Marcel Vela aleşilor caransebeşeni.

Potrivit acestuia, valoarea totală a investiţiei de la Caransebeş se ridică la 40 de milioane de euro, însă elveţienii vor mai investi alte câteva milioane de euro în zona portuară Orşova-Drobeta Turnu-Severin, pentru o locaţie proprie mai mult decât necesară transportului pe Dunăre al peleţilor.

Lidia Almăjanu