Psihiatria spitalului din Caransebeș, reabilitată

 

Secția cu 25 de paturi a fost renovată în totalitate și dotată, șefa de la Psihiatrie, medicul specialist Rovena Bulzan, spunând că s-a încercat aducerea saloanelor la nivelul anului 2024: „Dl manager Dumbravă a fost receptiv la necesitățile secției Psihiatrie, la fel și cei care ne-au ajutat cu donații, cum ar fi dl Preda, dl Tibi, de la Jupa. Avem 25 de paturi, acum, în acest moment, toate ocupate. S-a renovat integral secția, asta presupune fiecare salon în parte, băi, dat lavabilă, tifel, tarkett medical nou. Sper să fim ajutați și pe mai departe ca să putem crește calitatea actului medical, pe lângă condițiile hoteliere pe care am încercat să le aducem la nivelul anului 2024. Mulțumesc personalului meu de pe secție, și în special infirmierilor și asistentelor care ne-au ajutat cu renovarea, dar și pacienților care ne-au înțeles pentru disconfortul creat.”

Managerul spitalului din Caransebeș dă asigurări că astfel de investiții vor continua, prioritare fiind secțiile unde vede implicare din partea personalului medical. „E o investiție serioasă, banii au venit în primul rând din resursele spitalului, dar au fost și câteva donații. Sunt pași mărunți, dar siguri, totul pentru pacient și personalul medical. În funcție de buget vom continua și cu alte secții, mai avem de lucru în spital, facem niște lucruri normale pentru care suntem trimiși aici. Acolo unde văd că oamenii se implică, acele secții devin prioritare pentru mine. Meritul este al doamnei doctor Bulzan, a venit la mine cu ce trebuie făcut, a adus oameni care ne-au ajutat. Dacă văd oameni care fac un pas spre mine, eu fac doi către ei și devin prioritari pentru mine.”, a precizat și Adrian Dumbravă.

Prezent să vadă noua față a secției Psihiatrie, primarul Felix Borcean a precizat că reabilitarea înseamnă în primul rând un management de calitate, atât la nivelul spitalului, cât și al secției amintite, care oferă o anumită liniște la nivel administrativ. „Spitalul se descurcă și pe resurse proprii, asta înseamnă management de calitate, asta înseamnă implicarea medicilor, atragerea de sponsori, le mulțumesc și eu pe această cale. Meritul cel mai mare este al doamnei docotor Bulzan. Mulțumiri și pt domnul Dumbravă, sunt bucuros că aici se ocupă cineva de destinele spitalului și o face foarte bine.”, a încheiat edilul Caransebeșului, potrivit căruia urmează și alte lucrări și dotări de ultimă generație, odată ce vor sosi cei 6 milioane de lei de la Ministerul Sănătății, finanțare obținută zilele trecute de Primăria Caransebeș pentru spital.

JCS-R.M.