Reamenajarea Vilei Popov, un proiect dedicat caransebeșenilor de vârsta a III a

Primăria Caransebeș continuă lucrările la Vila Popov din cartierul Teiuș, în baza unui proiect cu finanțare europeană, care prevede reamenajarea spațiului într-un centru cultural pentru persoanele în vârstă.

Potrivit city managerului Primăriei Caransebeș Florin Bogdea este un proiect înn valoare de peste 6 milioane de lei, bani care provin din fonduri europene.

La Vila Popov vreau să vă spun că proiectul este în implementare, este realizat în proporție de 30% și lucrările continuă într-un ritm bun. Proiectul a fost inițiat în urma unor cereri din partea oamenilor în vârstă din Municipiul Caransebeș să meargă undeva în zona Teiuș să poată să se recreeze și s-a găsit această axă de finanțare din fonduri europene cu o cofinanțare destul de mare din partea Primăriei Caransebeș, parcă 30- 40 %, din valoarea totală a proiectului. Proiectul are o valoare de 6.746.154 lei. Acum sunt și lucrări neeligibile. De exemplu am vorbit cu domnul director Gheorghe Filipescu de la AQUACARAȘ să putem introduce apa acolo, pentru că în proiect apa ca utilitate este finanțată destul de slab, iar diferența probabil o să trebuiască să o suportăm noi, Primăria, pentru a racorda clădirea la utilități”, ne-a declarat city managerul Primăriei Florin Bogdea.

Administratorul public ne-a mai precizat că devizul societății Aquacaraș pentru această lucrare este de 15.000 de lei. Termenul de finalizare a lucrării de reabilitare, modernizare și dotare la Vila Popov, denumită după proprietarul său, ministrul de externe al Bulgariei din perioada interbelică, este 2022.