Recunostinta celor care au servit, celor care servesc patria!

Recunostinta celor care au servit, celor care servesc patria!

Scris de R.M. – CARANSEBEŞ – Și în acest An Centenar, Ziua Armatei României a fost sărbătorită la Caransebeș, la monumentul generalului Ioan Dragalina, pe o vreme însorită care a adunat câteva sute de localnici în parcul din centrul municipiului.

După o slujbă religioasă, au urmat alocuțiunile oficialităților, printre care i-am remarcat pe noul comandant al Garnizoanei Caransebeș, căpitanul Mihai Birău, primarul Felix Borcean, senatorul Marcel Vela, viceprimarul Marius Isac sau city managerul Andrei Ungur.

„Astăzi, aduc recunoștință veteranilor, supraviețuitorilor ultimului război mondial ori luptătorilor în teatrele de operații și exprim înalta prețuire pentru militarii în rezervă și retragere, pentru toți cei care servesc cu credință și onoare patria și poporul”, a spus, printre altele, căpitanul Mihai Birău.

„Ostașilor Armatei Române le urez mult succes în nobila misiune pe care o au din partea poporului român. Dle comandant, cu gândul la toți camarazii care-și îndeplinesc datoria sub tricolor, în numele conducerii Senatului României, vă urez un sincer <<La mulți ani!>>. Dumnezeu să binecuvânteze Armata Română!”, le-a transmis și senatorul Marcel Vela, în timp ce primarul Felix Borcean a amintit că „ultima ofensivă de eliberare a ultimei palme de pământ românesc a fost ticluită de generalul Avramescu și pentru a cinsti ziua de naștere a celui care a fost Regele Mihai, iată o altă semnificație istorică pentru Ziua Armatei. Vă transmit aprecierea mea și, sunt convins, și a cetățenilor din Caransebeș, reprezentați în cel mai înalt grad liantul unității naționale românești”.

Au urmat depunerile de coroane, jerbe și buchete de flori la monumentul generalului Dragalina, iar apoi mult așteptata de public defilare a Gărzii de Onoare, pe acordurile fanfarei militare și în aplauzele celor prezenți.

Sursa: http://www.caon.ro/recunostinta-celor-care-au-servit-celor-care-servesc-patria/2134146