Relaxare in vraja florilor de tei

Relaxare in vraja florilor de tei

 Parcurile, terasele şi malurile Timisului şi Sebeşului sunt în aceste zile la mare căutare printre caransebeşenii care încearcă să fugă de temperaturile caniculare.

Pe bănci, la mese sau direct pe iarbă, oamenii se bucură de oazele de răcoare şi aer curat ce fac atmosfera cât de cât respirabilă. La umbră, mulţi tineri spun că, momentan, bătrânii platani din parcul Dragalina reprezintă pentru ei singurul refugiu din calea caniculei.

„Ne adăpostim aici pentru că ştrandul nu s-a deschis încă iar la bazinele private sau la terase mergem mai rar, nu sunt bani“, spune mulţumită Iuliana, o tânără de 17 ani. Tot în zona centrală, terasele sunt animate mai ales de adolescenţii care se răcoresc cu o limonadă. „Mai stăm la terasă, mai ascultăm o muzică şi ne relaxăm cu prietenii“, este de părere un liceean, în timp ce o tânără vânzătoare de la un stand de îngheţată este bucuroasă pentru că „au crescut vânzările, în ultimele zile îngheţata noastră fiind foarte căutată“.

Odată cu apusul soarelui, parcurile se umplu de cei trecuţi de vârsta a treia. În parcul Dragalina, de exemplu, întâlneşti bunicuţe cu nepoţi dar şi bunici care iau cu asalt foişorul din zonă, pentru a se delecta cu o partidă de table sau şah. La fel de căutată este şi zona Centrului Civic, unde răcoarea celor opt fântâni de marmură şi mirosul florilor de tei reprezintă alte puncte de atracţie atât pentru localnicii care fug de căldura betoanelor de la bloc cât şi pentru zecile de porumbei care îşi toaletează penajul sub stropii de apă.

Nina Curiţa