Remiză cu prelungiri pentru viceprimarul de Caransebeș! Votul se repetă joia viitoare!

De la bun început, trebuie spus că de la ședință a lipsit unicul consilier al PMP, Aurel Păsat, din motive de sănătate, dacă e să ne luăm după spusele mai marilor zonali ai partidului.

Ședința a început în forță, cu o încercare a primarului Felix Borcean și a celor de la PSD și PRO România de a se trece încă de la primul punct la alegerea viceprimarului, înainte ca cei 6 supleanți ai PNL să depună jurământul și să-și intre pe deplin în drepturile de ales local. Secretarul general Ana Bratu le-a explicat celor 12 consilieri plini că nu se poate trece direct la alegerea viceprimarului până nu vor depune jurământul și cei 6 liberali, situație prevăzută clar de o ordonanță de urgență apărută chiar astăzi în Monitorul Oficial, de care cei de la PSD și PRO România nu știau, astfel că prin Petru Schinteie au cerut o pauză de consultări.

După cele 15 minute aferente în care toată lumea s-a convins că e cum spune secretarul general al municipiului, cei 6 liberali (Ema Crăciunescu, Maria Ponețchi, Cristian Dragomir, Alin Purdescu, Vasile Rafa și Lazăr Todorescu) au depus jurământul și și-au luat în primire locurile de la masa aleșilor locali. Social-democratul Ilie Iova a fost desemnat apoi președinte de ședință pentru următoarele trei luni și s-a trecut la lucrurile serioase, așteptate de toată lumea, adică propunerile de viceprimar și votul propriu-zis, nu înainte de a se stabili câteva chestiuni tehnice legate de vot.

Primarul Felix Borcean l-a propus pe Bebe Pasere (PRO România), în timp ce grupul liberal pe Andra Pleșa, PSD și USR Plus nefăcând alte propuneri. Primul vot, prima egalitate, 9-9, 7 PNL plus 2 USR contra 6 PSD plus 3 PRO România, adică balotaj și un al doilea tur de scrutin, însă nicio schimbare, ambele părți rămânând pe poziții. În aceste condiții, votul va fi reluat într-o ședință convocată de primarul Felix Borcean pentru joia viitoare, la ora 16. Timp berechet pentru alte negocieri politice…

JCS-R.M.

 
[the_ad id=”8461″]