Rețeaua de gaz pentru Valea Cenchii e pe drumul cel bun

În două luni, de când s-a emis ordinul de începere a lucrărilor, s-a avansat destul de mult, ba chiar mai mult decât era prevăzut pentru execuția rețelelor de distribuție gaze naturale/instalațiilor de racordare și a branșamentelor de gaz pe străzile Valea Cenchii, Corcana și Calea Timișoarei (5,5 km), dar și pentru extinderea conductei de gaze naturale de pe strada 1 Decembrie 1918. „La rețeaua de gaz, lucrările sunt chiar mai avansate decât era în grafic. Constructorul spune că termină foarte repede, până la finalul lui august, chiar am discutat recent cu constructorul, cu cei de la gaz, e transparență, colaborăm, urmărim zilnic ce se lucrează, pe grupul de Whatsapp și la fața locului, deci e în grafic”, a explicat city managerul Florin Bogdea.

Lucrările de aproape 3,9 milioane de lei sunt executate de firma reșițeană Dia Termo Instal Vest și de un subcontractant. Nu contează numele patronilor firmelor, spune și primarul Felix Borcean: „Nu lucrează Adelin Tuță (directorul Direcției de Investiții a Primăriei Reșița – n.r.), lucrează firma lui și dacă lucrarea se desfășoară așa cum trebuie și chiar există perspectiva finalizării înainte de termenul menționat în contract, ce-mi pasă că îl cheamă Tuță sau mai știu eu cum…”

Lucrările au fost executate simultan în mai multe zone: de la intersecția Valea Cenchii spre Teiuș, cu săpătură; de la intersecția DN 58 spre Valea Cenchii, prin foraj; de la intersecția străzii Valea Cenchii spre unitatea militară, prin pădure; de sub podul de cale ferată de pe strada Gării, lângă cimitir, spre blocurile Nato, prin foraj. 10 luni au la dispoziție constructorii pentru finalizarea lucrărilor.

JCS-R.M.

Sursa; https://caon.ro/reteaua-de-gaz-pentru-valea-cenchii-e-pe-drumul-cel-bun/2398156/