Revoluționarii din Caransebeș, scutiți de impozitul pe mașină

„Vreau să ne spuneți mai clar cei care sunt scutiți, pentru a avea și un impact ca informare pentru public”, i-a cerut liderul grupului PSD, Petru Schinteie, directorului economic al municipalității, Marius Preda, răspunsul acestuia venind pe loc: „E vorba doar de revoluționari”. Odată lămuriți, consilierii au dat undă verde acestei scutiri de impozit pentru revoluționari, care se adaugă la cele de care aceștia beneficiau deja, cele pe clădire și teren.

Cu o zi înainte de a primi această scutire, revoluționarii caransebeșeni spuneau în ședința festivă de la sediul municipalității că au fost umiliți și jigniți atunci când și-au cerut drepturile conferite prin lege. „Totdeauna, noi, revoluționarii am fost bârfiți și aruncați la gunoi, ne merităm soarta. Datorită nouă unii și-au făcut averi, firme, datorită nouă sunt alegeri libere și nu ne respectă nimeni. Pentru ce? Că ne-am riscat viețile? Vin copii, tineri de 30 de ani , nu știu ce a fost la Revoluție și critică. Cum își permit?”, a spus revoltat Zoli Drăghiță, unul din liderii Revoluției la Caransebeș.

Iar un alt revoluționar, Dan Avram, i-a readus în atenție primarului Felix Borcean problema atribuirii celor 500 de metri pătrați de teren celor care au certificate de revoluționar: „Alții au luat mult mai multe hectare decât am solicitat noi, vă rugăm să dispuneți o analiză a modului cum s-a atribuit, dacă s-a atribuit corect să fie primit, dar vă rugăm să ne aveți în atenție și pe noi, cei care nu am primit și avem dreptul conform legii”.

Până atunci, un lucru e cert: revoluționarii nu mai au de ce să-și facă griji pentru impozitul pe mașină.

JCS-Răzvan Mihalcea

Sursa: https://caon.ro/revolutionarii-din-caransebes-scutiti-de-impozitul-pe-masina/2391947/