Ruinele din centrul civic își așteaptă constructorul!

 
După un proiect anevoios cu foarte multe sincope și din punct de vedere istoric și din punct de vedere urbanistic, municipalitatea din Caransebeș a reușit să scoată la licitație proiectul de amenajare a zonei ruinelor bisericii medievale din centrul civic, pentru a doua oară!

După ce la sfârșitul anului nu s-a prezentat nicio firmă la licitație lucrarea a fost urcată din nou pe SICAP, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

Astfel Primăria Municipiului Caransebeș achiziționează lucrări de construcții, organizare de șantier, amenajare peisagistică și dotări pentru proiectul „Reinterpretarea funcțională prin amenajarea și conservarea ruinelor: Biserica medievală de secol XIII-XIV”. Valoarea totală estimată este de 1.114.000 fără TVA. Termenul de depunere a ofertelor este până mâine, 6 ianuarie ora 15.00, dată la care se deschid ofertele.

Edificiul din zona centrală a urbei este un obiectiv de patrimoniu, iar proiectul își are scopul de recuperare a acestuia, având importanță deosebită pentru istoria Europei de Sud-Est, cu rol în impulsionarea dezvoltării turistice.

Proiectul constă în conservarea ruinelor Bisericii Medievale din secolele XIII-XIV, din centrul orașului, ce au fost descoperite parțial în 1989, când s-a încercat construirea unui bloc de locuințe, și total în 2016, dar și punerea în valoare a ruinelor prin amenajarea unui spațiu de vizitare, ne-a precizat city managerul Florin Bogdea.

Astfel, spațiul va fi împrejmuit, vor fi realizate traverse placate cu travertin, va fi amenajată o zonă verde cu vegetație urbană și mobilier stradal și va fi iluminat pe timp de noapte.

Sursa: https://carasinfo.ro/2022/01/05/ruinele-din-centrul-civic-isi-asteapta-constructorul/