S-a semnat contractul pentru spitalul modular din Caransebeș! Câți bani costă și când va fi funcțional

„S-a semnat ieri (joi – n.r.) contractul pentru spitalul modular, e un proiect câștigat de Primăria Caransebeș, felicitări pe această cale celor care au lucrat la el. Sper să-l valorificăm cât mai bine pentru că există tot felul de idei și de discuții legate de acest spital modular. Dacă vom fi atenți la modul cum se va construi acest spital și cum se va utiliza, atât în perioada imediat următoare cât și în perspectivă, eu cred că spitalul modular este un lucru pozitiv”, a declarat primarul Borcean.

Rugat să comenteze afirmațiile conform cărora spitalul modular nu-și avea rostul în Caransebeș, printre cei cu o astfel de părere numărându-se și fostul manager Adrian Cican, Felix Borcean a precizat: „Poate să fie adevărat, poate să nu fie, nu vreau să intru în polemici cu nimeni. Spitalul modular va avea un număr de 50 de paturi, prin care se vor degreva anumite secții din spital. În tot spitalul acesta mare, nu toate paturile sunt utilizate în prezent. Eu cred că vom avea o funcționalitate mai bună și vom putea utiliza acele zone din spitalul actual pentru alte scopuri, dar asta e o decizie managerială și fiecare manager are ideile proprii”.

În ceea ce privește termenul când spitalul va putea fi functional, edilul a spus că în momentul de față se pregătește terenul unde va fi amplasat „modularul”, urmează rapid demararea achizițiilor pentru proiectare și construcție și „cel mai probabil, la jumătatea anului viitor vom avea niște rezultate vizibile, poate până atunci scăpăm și de Covid”.

3 milioane de euro costă spitalul modular, cu tot cu dotări, finanțare obținută prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM). Odată finalizat, va fi conectat în permanență cu spitalul, va avea 50 de paturi, din care șapte de ATI și va putea primi bolnavii de Covid-19, iar ulterior ar putea găzdui secția de Boli Infecțioase, care e acum la Spitalul Bora.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/s-a-semnat-contractul-pentru-spitalul-modular-din-caransebes-cati-bani-costa-si-cand-va-fi-functional/2389863/