„Cea mai mare parte, 1 milion de lei, s-a alocat spitalului pentru plata arieratelor. Învățământul a primit o sumă importantă, tot aproape 1 milion de lei, inclusiv pentru solicitarea Liceului Dacia, s-a suplimentat, de asemenea, suma pentru fațada de la C.D.Loga, peste 500 de mii de lei. Apoi alte cheltuieli urgente, precum la Casa de Cultură sau pentru persoanele cu handicap”, a explicat directorul economic al municipalității, Horia Irimia.
Singurul nemulțumit de modul cum s-au împărți banii a fost social-democratul Valentin Dascălu. „Voi vota împotrivă. La aprobarea bugetului pe 2019 mi-ați spus că se va rezolva la rectificare trotuarul pe strada Teiușului, cel mai rău din oraș. Acum, <<ciuma roșie>> v-a dat 3,1 milioane lei, dar investiții nimic. La acest trotuar era o investiție minimă, nu se vrea… Mai mergeți dlor primar și viceprimar prin oraș”, le-a spus Dascălu celor doi edili.
Primarul Felix Borcean i-a spus consilierului PSD că strada Teiușului e prinsă în proiectul depus la FDI și nu avea rost să se mai repare din banii de la rectificare, mai ales că acum se lucrează pe alte străzi, gen Laurențiu Iancu. Iar viceprimarul Marius Isac a explicat că municipalitatea a optat pentru o altă lucrare în detrimentul trotuarului de pe strada Teiușului, una prin care apa din pluvial să nu mai intre în curțile oamenilor: „Aveam două variante, dle Dascălu, facem strada Teiușului sau să continuăm cu pavaj pe Bălcescu, de la fântâna de la Simescu, până sub pod, pe partea stângă, pe dreapta sunt deja dale. Vine toamna, vin zăpezile, se vor topi și apa va intra în curțile oamenilor, de aceea am considerat că este mai important să facem acum pe Bălcescu, cu dale, cu pluvial nou”.
La vot singurul care a fost împotrivă, așa cum am spus, a fost Valentin Dascălu. Prilej pentru primarul Felix Borcean să spună la final că banii au fost împărțiți echitabil, în funcție de solicitările primite la Primărie. „Rectificarea nu a trezit prea multe discuții, deși dl consilier Dascălu și-a prezentat un anume punct de vedere legat de un trotuar de pe strada Teiușului, i-am explicat că această zonă este în proiectul depus de noi la FDI, dacă va fi finanțat va fi inclus și trotuarul de care spunea dl Dascălu. Banii au fost împărțiți în funcție de solicitările primite de la spital, de la școli, de la Serviciul de Investiții al Primăriei, cred că a fost un proiect bine întocmit”, a concluzionat edilul Caransebeșului.
R.M.
Sursa: http://www.caon.ro/sanatatea-si-invatamantul-din-caransebes-doua-din-trei/2348260
[the_ad id=”8461″]
Un gând despre “Sănătatea și învățământul din Caransebeș, două din trei”