Scandalagii din ANL vor fi evacuati

Scandalagii din ANL vor fi evacuati

 În jur de 30 de locatari din Balta Sărată riscă să fie evacuați din cauza restanțelor la plata chiriilor către administrația locală.
Municipalitatea s-a confruntat în ultimele luni cu mai multe probleme apărute la blocurile de locuințe ANL și sociale din cartierul Balta Sărată, legate de comportamentul anumitor chiriași. Administrația locală a fost sesizată cu privire la scandalurile făcute de unii locatari, în urma incidentelor fiind luate mai multe măsuri pentru evacuarea acestora.

Printre probleme se regăsesc neachitarea chiriei două luni consecutive, producerea de stricăciuni în locuință sau în bloc, subînchirierea apartamentelor sau un comportament ce afectează buna conviețuire cu vecinii. „În prezent, există foarte multe disfuncționalități prin care unii chiriași nu respectă conduita internă și regulile normale de bun simţ și civilizație din aceste blocuri. Avem și cazuri în care chiriașii care au primit apartament în baza dreptului de a avea olocuință ANL sau o locuință socială le subînchiriază“, a explicat primarul Marcel Vela în plenul legislativului local.

Potrivit acestuia, odată aprobată noua procedură, intervenția administrației locale va fi mult mai operativă iar evacuareacelor care încalcă aceste reguli se va putea face în cel mai scurt timp.

Lidia Almăjanu