Scenarii de filme SF in Parcul Dragalina

Scenarii de filme SF in Parcul DragalinaRealizarea unui pasaj rutier subteran sub acest spaţiu de relaxare a aprins spiritele printre gugulani.

Ideea a fost lansată de un consilier local PDL în urmă cu câteva zile în plenul legislativului din Caransebeş şi nu este agreată de gugulani. Postată şi pe reţelele de socializare, iniţiativa a stârnit numeroase controverse, foarte mulţi caransebeşeni declarându-se împotriva unei astfel de lucrări care, în opinia acestora, ar duce la dispariţia Parcului Dragalina.

„Mi se pare o mare nerozie propunerea respectivă!“, „Ar fi păcat să fie distruşi platanii seculari care sunt emblema şi mândria oraşului!“, „Chiar e SF! Consilierii ar trebui să ia şi ei atitudine!“ sau „Nu vrem distrugerea platanilor care sunt protejaţi! Nu vrem mutarea statuiiGeneralului Dragalina care este de zeci de ani în acel loc!“ sunt doar câteva din zecile de comentarii postate pe Facebook, în timp ce alţi locuitori cer Primăriei şi Consiliului Local să nu accepte o astfel de iniţiativă care ar duce la distrugerea uneia dintre cele mai frumoase zone de relaxare din Caransebeş.

Primarul Marcel Vela a reacţionat imediat, atât în plenul şedinţei aleşilor locali cât şi pe reţeaua de socializare, şi a dat asigurări că o astfel de idee nu va fi pusă în practică.

„Eu personal, deşi nu votez în Consiliul Local, consider că un asemenea pasaj este în cel mai bun caz un film SF, iar în cel mai rău un politicianism ieftin, pentru că este enorm de scump şi oraşul are acum alte priorităţi. Nu este nici avantajos, pentru că subtraversează parcul pe toată lăţimea sa (mult mai mare de 70 m), la care se adaugă şi rampele de acces de maxim 45 de grade care vor bloca străzile C.D.Loga şi Nicolae Bălcescu, iar parapeţii rampelor vor duce la anularea traversărilor pietonale de pe străzile adiacente. Dacă mai socotim şi distrugerea a 14 platani seculari din parc, mutarea statuii Generalului Dragalina de pe traseul pasajului şi faptul că o asemenea investiţie nu o finanţează niciun proiect european şi nu o avizează nimeni dintre responsabilii în protecţia mediului şi monumente istorice, soluţia aceasta este imposibilă“, a precizat edilul-şef, care a mai adăugat ca municipalitatea va comanda totuşi un studiu de fezabilitate şi pentru varianta propusă de alesul PDL, care va fi făcut public pentru a fi analizat de caransebeşeni.

Trebuie precizat că varianta propusă de administraţia locală pentru descongestionarea traficului rutier în zona Parcului Dragalina prevede trei sensuri giratorii între străzile C.D. Loga şi Nicolae Bălcescu.

Nina Curiţa