Se demoleaza tot ce e urat in Caransebes

Se demoleaza tot ce e urat in Caransebes

CARANSEBEŞ – Pe lângă estetizarea și iluminarea arhitecturală a clădirilor de patrimoniu, municipalitatea din Caransebeș are în plan în acest an și demolarea unor imobile care în prezent strică fața urbei.

Potrivit șefului Serviciului Public de Întreținere și Reparații, Ion Gheorghe Ștefan, angajații administrației locale au demolat deja un imobil aflat pe strada Tribunalului, iar alte două vor avea aceeași soartă în perioada următoare.

„Finalizăm în aceste zile demolarea clădirii de pe strada Tribunalului, pentru a facilita accesul în spatele Casei de Cultură al mașinilor cu recuzita pentru piesele de teatru, dar și al mașinilor de pompieri, dacă va fi nevoie. Ulterior, după ce lucrările de cadastrare vor fi gata, vom proceda în același fel cu clădirea dezafectată din spatele Muzeului, pentru a se putea realiza un drum de acces cu două benzi între străzile Racoviță și Cazărmii”, a precizat Ștefan.

Ultima clădire ce va disparea din peisajul arhitectural alCaransebeșului este cea situată pe strada Ardealului, unde până acum câteva luni a funcționat o brutărie. În acest caz, a fost emisă deja autorizația de demolare iar spațiul rămas liber va fi inclus în viitorul campus preuniversitar de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga”.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/