Se inchid deponeele neconforme

Se inchid deponeele neconforme

Scris de Antoniu Mocanu – REŞIŢA – Reşiţa, Anina, Oraviţa, Moldova Nouă, Băile Herculane, Caransebeş, Oţelu Roşu şi Bocşa vor scăpa de gropile de gunoi.

În sfârşit, oraşele cărăşene vor scăpa de poluarea şi aerul irespirabil inerente vechilor gropi de gunoi, dar şi de neajunsurile de pe urma incendiilor de acolo. În cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin“, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Caraş-Severin, a demarat închiderea depozitului neconform de deşeuri de la Reşiţa. Prin proiect, vor fi închise depozitele neconforme din cele opt oraşe de pe raza judeţului Caraş-Severin: Reşiţa, Anina, Oraviţa, Moldova Nouă, Băile Herculane, Caransebeş, Oţelu Roşu şi Bocşa.

Contractul de lucrări vizând toate aceste închideri ce se fac la nivel de judeţ are o valoare totală de 26,57 de milioane de lei, iar amplasamentele pe care se desfășoară lucrările au fost predate antreprenorului în august, termenul de finalizare fiind martie 2015. „În prezent, antreprenorul se află în perioada de mobilizare, au fost executate deja lucrări la drumul de acces şi lucrări de decopertare a capacului depozitului de la Reşiţa“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Acelaşi proiect prevede construirea Centrului de management integrat al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin, care include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă. De asemenea, vor fi constuite şi trei staţii de transfer la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. Este prevăzută construirea drumurilor de acces pentru depozitul central şi a staţiile de transfer, precum și achiziționarea de echipament pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

Per ansamblu, proiectul are ca termen de finalizare data de 31 octombrie 2015, bugetul total ridicându-se la 186,39 de milioane de lei.

Sursa: http://www.caon.ro/se-inchid-deponeele-neconforme/1473884