Se lasă liniștea peste spitalul din Caransebeș?

CARANSEBEȘ – Noua organigramă propusă de managerul Adrian Dumbravă a primit marți girul aleșilor locali, astfel că spitalul va avea de acum înainte 588 de posturi, față de doar 549 până mai ieri!

Aproape două ore au durat prezentarea făcută de Dumbravă și cei din echipa sa precum și dezbaterile aferente pe organigramă (asupra cărora vom reveni în edițiile viitoare, pentru că s-au spus lucruri interesante), însă la final, răspunsurile managerului Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș i-au convins pe aleșii locali PNL, PSD, PRO România și PMP să voteze noua organigramă, doar cei doi consilieri USR Plus abținându-se la vot. Un vot care ar trebui să aducă liniștea la spital, e de părere primarul Felix Borcean, în același timp cu semnele firave de redresare din punct de vedere financiar din ultimele luni.

„E cam aceeași desfășurare ca după alegerile locale, am spus că trebuie să fie liniște, în cazul nostru Adrian Dumbravă a câștigat concursul de manager, a doua zi, iată, s-a votat organigrama cu cvasi majoritate, doar două abțineri și o absență. Chiar mă bucur că am trecut și acest hop, întotdeauna când e vorba de persoane, de un loc de muncă, discuțiile devin mai agitate, cu atât mai mult cu cât suntem o comunitate mică și relațiile interpersonale sunt mult mai accentuate decât într-o comunitate mai largă. Spre surprinderea mea, nici nu s-a discutat în acești termeni, s-a discutat profesionist, prezentarea a fost una care nu a lăsat semne de îndoială și, finalmente, consilierii au înțeles momentul și au votat această organigramă. Mingea este acum la conducerea spitalului și planul managerial pe care Adrian Dumbravă l-a prezentat într-o anumită formă, sper să și-l ducă la îndeplinire”, a spus edilul Caransebeșului.

Întrebat dacă mai există vreo șansă de salvare pentru spitalul caransebeșean, care are datorii de 11 milioane de lei în acest moment, Felix Borcean s-a arătat optimist: „Sunt răni foarte vechi dar nu este un pacient fără scăpare, deși uneori chiar n-am mai crezut în salvarea sa. Probabil datele pe care le-am văzut și ieri, pe ultimele luni, ajungerea la zero la pierderi și chiar pe plus, mă fac să cred că se poate însănătoși și spitalul din Caransebeș. Cu o conducere atentă, cu măsuri care poate nu toate sunt populare, spitalul se poate însănătoși, și cu susținerea, bineînțeles a primăriei și consiliului local”.

În altă ordine de idei, mai trebuie spus că nu e exclus ca unii din angajații vizați de desființarea unor posturi prin noua organigramă să se adreseze instanțelor de judecată.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/se-lasa-linistea-peste-spitalul-din-caransebes/2388396/