Se va circula mai simplu, mai usor

Se va circula mai simplu, mai usor

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Municipalitatea continuă modernizarea infrastructurii și va investi într-un nou sistem semi-integrat de orientare stradală. Inițiativa administrației locale vizează atât o mai mare siguranță a pietonilor și conducătorilor auto cât și o mai bună orientare a locuitorilor și a turiștilor care vizitează Caransebeșul.
Executivul Primăriei a demarat deja întocmirea proiectului iar legislativul local a aprobat documentația tehnico-economică pentru studiul de fezabilitate „Sistem semi-integrat de orientare stradală“. „Se vor utiliza stâlpi metalici cu înălțimea de 3 metri, de culoare neagră, pe care se vor monta plăcuțe metalice, care vor indica direcția și denumirea străzii. În 98 de intersecții rutiere de pe raza Caransebeșului vor fi montați 270 de stâlpi și 808 plăcuțe indicatoare, pentru fluidizarea circulației și o informare mai eficientă asupra direcțiilor de mers“, se arată în raportul întocmit de Serviciul de Investiții-Achiziții al municipalității, pe baza studiului de fezabilitate.

Conform estimărilor, valoarea totală a proiectului s-ar ridica la aproape 500.000 de lei, iar firma care va câștiga licitația va avea la dispoziție jumătate de an pentru finalizarea lucrărilor.

Sursa: http://www.caon.ro/se-va-circula-mai-simplu-mai-usor/1456324