Serbarile Cetatii 2013

Serbarile Cetatii 2013

CARANSEBEŞ – Vremea ploioasă și rece nu i-a împiedicat pe caransebeșeni să participe în număr mare la Serbările Cetății, fie că s-au îndreptat către Parcul Teiuș sau aeroportul din Caransebeș, cele două locații unde municipalitatea le-a pregătit surprize dintre cele mai frumoase.

După ce prima zi a fost dedicată muzicii rock, cu formații din Reșița și Pancevo, gugulanii au venit vineri în Teiuș pentru a urmări războiul civilizațiilor dacice și romane, dansuri medievale, lupte de cavaleri sau acrobații cu torțe de foc. „Evocăm trecutul, evocăm tradiția, lumea se simte bine la această a X-a ediție, una jubiliară aSărbătorilor Cetății“, a precizat primarul Marcel Vela.

Sâmbătă dimineața, în ciuda ploii, spectacolul s-a mutat de pe sol în aer iar gugulanii, cu mic cu mare, din Parcul Teiuș pe Aeroport. Peste 1500 de oameni au asistat la acrobațiile aeriene oferite de piloții Aeroclubului României, în frunte cu „Șoimii României” dar și de cei ai Inspectoratului General de Aviație al Ministerului de Interne.

„Vă pot spune ce am văzut de sus, din elicopterul cu care am ajuns aici. E o surpriză extrem de placută pentru mine să văd atâta lume adunată aici”, a declarat șeful Inspectoratului, generalul Doru Grădinaru, completat de edilul-șef care a spus că „locuitorii Caransebeșului au prins deja gustul mitingurilor aviatice și o vreme mai potrivnică nu-i poate împiedica să participe în număr mare la un așa spectacol”.

caransebes-serbari

Spectatorii au putut urmări și două exerciții ale echipajelor de intervenție din MAI, primul dintre ele antitero iar cel de-la doilea de stingere a unor incendii de pădure, ca un preambul pentru necesitatea înființării unității speciale de aviație a Ministerului de Interne laCaransebeș, care să deservească întreaga zonă a Banatului.

Spre dupa amiază, distracția s-a mutat din nou în Parcul Teiuș, printre fum de grătare, bere, tiribombe, mașinuțe sau tarabe cu fel de fel de obiecte în ton cu tema manifestării, toate asezonate cu dansuri irlandeze și muzică medievală și balcanică. Duminică, organizatorii așteaptă o afluență record de public, ținând cont că seara se va încheia cu artificii și un concert extraordinar susținut de Horia Brenciu & Band.

Sursa: http://www.caon.ro/