Si-a operat postul cu nota 10

Si-a operat postul cu nota 10

CARANSEBEŞ – Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş are un nou manager, în persoana chirurgului clujean Horea Radu.

Acesta a câştigat concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de managerconcurs la care a mai participat şi cel care a condus instituţia în ultimii ani, chirurgul Gheorghe Borcean. După prima probă a concursului, cea scrisă, în cursă a rămas un singur candidat, Horea Radu. Fostul manager Gheorghe Borcean nu a reuşit să obţină nota minimă 7.00 (a obţinut doar 6.30), care i-ar fi permis să participe la susţinerea proiectului de management şi la interviul în faţa membrilor comisiei de examinare. În schimb, Horea Radu a obţinut nota maximă în ambele probe desfăşurate luni, asta după ce şi la proba scrisă de vineri a fost notat tot cu 10. La final, acesta a fost felicitat pentru modul de prezentare de membrii comisiei.

Horea Radu preia conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş într-un moment în care unitatea aflată în subordinea municipalităţii înregistrează datorii către furnizorii de utilităţi, materiale sanitare şi diverse servicii medicale sau de altă natură, de peste 2,7 milioane de lei. În ceea ce-l priveşte pe fostul managerGheorghe Borcean, acesta va rămâne să activeze în continuare în secţia de chirurgie a spitalului.

Noul manager al spitalului din Caransebeş este doctor în medicină, fiind unul dintre pionierii chirurgiei laparoscopice din România şi cel care a adus, în anul 1992, prima casetă didactică din Franţa pentru studenţii de la medicină din Cluj. Anual, în ultimii 15 ani a operat periodic şi în Franţa, la Clinica Universitară din Toulouse, fiind şi prim autor al unui tratat de medicină în acest domeniu.

După ce primarul municipiului Caransebeş va emite dispoziţia de numire în funcţie, începând de miercuri, noul manager va trebui să rezolve toate problemele spitalului dinCaransebeş, care nu sunt puţine, datoria de aproape 30 de miliarde lei vechi către furnizori fiind cea mai sensibilă dintre ele.

Marcel Vela, edilul şef, ne-a declarat: „Îl felicit sincer pe doctorul Horea Radu, noul manager, pentru că această funcţie este o mare provocare pentru oricine preia un spitalcare nu stă pe roze, şi îi mulţumesc medicului Gheorghe Borcean, cel care a condus spitalul de la Revoluţie până în prezent, cu câteva mici pauze, fiind într-un fel emblemă a acestei unităţi sanitare“.

De ce ar veni un medic din Cluj la Caransebeş? Simplu – soţia sa este gugulancă. Horea Radu a salvat de cancer mama unei profesoare din Caransebeş. Cât femeia a fost în tratament la Cluj, s-a îndrăgostit de fiica sa şi ea de el, s-au căsătorit şi au făcut un copil. Fiind atras de aceste zone pitoreşti, Horea Radu doreşte să se stabilească aici. A dorit să se angajeze ca simplu medic chirurg, a fost refuzat şi atunci a venit la concurs, pe care l-a câştigat.

Nina Curiţa