Si onoarea are nevoie macar de un teren!

Si onoarea are nevoie macar de un teren!

 Administraţia locală a înregistrat zilele trecute primele cereri de teren pentru case din partea a doi cetăţeni de onoare ai municipiului.

Artiştii plastici Bata Marianov şi Eugen Petri doresc să beneficieze de facilitatea acordată de municipalitate cetăţenilor de onoare care nu deţin proprietăţi în Caransebeşşi doresc să-şi construiască o casă pe loturile puse la dispoziţie gratuit de primărie.

„Am avut primele două solicitări supuse atenţiei Consiliului Local, sculptorul Bata Marianov şi profesorul de arte plasticeEugen Petri dorind să-şi construiască o casă la Caransebeş. Am aprobat cele două loturi de casă, evident cu două condiţii: să înceapă construcţia în maxim un an de zile şi să o finalizeze în maxim trei ani, pentru ca loturile respective să fie valorificate în mod concret“, a explicat edilul-şef Marcel Vela.

Consiliul caransebeşean a aprobat în octombrie 2011 acordarea unor suprafeţe de 500 de metri pătraţi cetăţenilor de onoare care nu deţin case sau terenuri pe raza municipiului. Printre alţi posibili beneficiari ai deciziei municipalităţii se mai regăsesc patriarhul Daniel, Ştefan Popa Popa’s sau reprezentanţii unor asociaţii umanitare străine, active de foarte mulţi ani în Caransebeş.

Nina Curiţa