Si spitalul are nevoie de incasari, nu doar medicii

Si spitalul are nevoie de incasari, nu doar medicii

CARANSEBEŞ – Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș va avea din nou un ambulatoriu dedicat strict consultațiilor care sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Municipalitatea a luat această decizie pentru a delimita activitatea spitalului de cea privată, mai ales că la parterul Policlinii funcționează mai multe cabinete particulare.

„Consiliul Local a aprobat ca parterul Policlinicii să fie alocat acestor cabinete de ambulatoriu, unde în timpul programului medicii vor asigura consultații decontate de către Casă strict în bugetul Spitalului Municipal de Urgență. S-a luat această decizie ca urmare a Ordinului ministrului Sănătății dar și în nevoia de a crește încasările la spital, printr-un nou contract cu Casa care va fi încheiat în cursul acestui trimestru”, a precizat primarul Marcel Vela.

Cadrele medicale care au contracte de închiriere pe spațiile de la parterul Policlinicii vor fi realocate în alte locații disponibile de la etajele 1 sau 2 ale spitalului. Medicii ale căror activități nu țin de contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate vor fi nevoiți să-și găsească alte spații de închiriere, fie puse la dispoziție de Primărie, fie private.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/