Sistemul de supraveghere video de la Caransebeș – realizabil pentru 200.000-300.000 de lei

Primarul Municipiului Caransebeș ia exemplul municipiului Oradea și implementează proiectul de introducere a camerelor de supraveghere cu RDS, singura companie cu fibră optică din urbea de pe Timiș și Sebeș.

Felix Borcean își ține promisiunea făcută în momentul schimbării organigramei prin care jumătate din polițiștii locali și-au pierdut slujbele.

Am avut tot felul de oferte și am discutat cu cei de la RDS să folosim rețeaua lor pentru că este cea mai bine pusă la punct, de fapt și singura care are și fibră optică din Caransebeș și să facem un proiect similar cu cel de la Oradea ca și structură nu ca dimensiune. Sistemul va cuprinde aproximativ 50 de camere cu 360 de grade perspectivă. La Oradea este sediul central Digi poate, de aceea s-a pornit de acolo investiția. La noi sunt 50 de camere, cu o investiție undeva la vreo 200.000-300.000 de lei estimez eu. Am spus la un moment dat că economia pe care o să o realizăm cu salariile celor care nu mai sunt la Poliția Locală, este de vreo 700.000 de lei doar anul acesta, asta însemnând că putem să acoperim această investiție din această economie de salarii.”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Edilul a mai spus că după semnarea contractului de finanțare se va alege cea mai rapidă și cea mai bună variantă de implementare a sistemului de supraveghere cu camere video pe raza municipiului Caransebeș.

Sursa: https://expressdebanat.ro/sistemul-de-supraveghere-video-de-la-caransebes-realizabil-pentru-200-000-300-000-de-lei/