Solutii pentru cartierul Tarinei

Solutii pentru cartierul Tarinei

Scris de Răzvan Mihalcea – CARANSEBEȘ – După furtuna de duminică, primarul Caransebeșului, Felix Borcean, a discutat joi cu locuitorii din cartierul Țarinei, una din zonele cele mai afectate de codul portocaliu, cu acoperișuri smulse și copaci căzuți peste mașini.

Dacă în privința acoperișurilor, reparate deja pe cont propriu de locatari, Primăria nu poate face mare lucru în ce privește despăgubirile, celelalte probleme semnalate, precum toaletarea copacilor sau desfundarea canalizărilor, vor fi rezolvate în cel mai scurt timp. „Cea mai stringentă problemă semnalată de locatari a fost cea a acoperișurilor prăbușite în urma furtunii de duminică, dar am vorbit și de alte probleme legate de amenajarea unor parcări, de desfundarea unor tronsoane de canalizare și de toaletarea unor arbori care pot fi periculoși, pentru că tocmai aici s-a întâmplat, pe lângă prăbușirea unor acoperișuri, și un incident cu un nuc care a căzut peste o mașină. Aici în zonă două acoperișuri s-au prăbușit. Singurele acoperișuri care au fost afectate în Caransebeș au fost cele executate din tablă, tabla fiind cu o suprafață mai mare a fost ușor de dislocat de furtună.

 Le-am recomandat să-și facă îmbunătățiri, să-și monteze și astereala pentru că lipsa acesteia conduce la crearea unor curenți, iar acoperișurile pot fi dislocate mult mai ușor. Toate problemele își vor găsi rezolvare, mai puțin sau de durată îndelungată va fi cea a acoperișurilor, le-am explicat locatarilor că fiind acoperișurile executate în regie proprie este foarte greu să găsim o soluție de a-i despăgubi. Le-am propus o variantă care o să vedem în ce măsură va avea ecou în rândul dumnealor. Problemele legate de amenajarea unor parcări, canalizare și toaletare arbori se vor rezolva în cel mai scurt timp”, a precizat primarul Caransebeșului.

Edilul a mai adăugat că aproape toate asociațiile de proprietari de pe raza municipiului au fost înștiințate prin intermediul administratorilor de bloc să intre în legalitate în ceea ce privește acoperișurile, mai exact să facă demersurile pentru obținerea autorizației de construcție. Asta pentru că, în prezent, din cele peste 300 de blocuri din municipiu, doar 10 au acoperișurile realizate cu proiect tehnic și autorizație de construcție. Borcean a precizat însă că municipalitatea nu va recurge la sancțiuni, ci le va da timp asociațiilor să-și rezolve această problemă.

Sursa: http://www.caon.ro/solutii-pentru-cartierul-tarinei/1902366