Spectacol la inaugurarea Sălii de spectacole

Caransebeşul, străveche vatră de cultură în Banat, îşi reintră, treptat-treptat, în drepturi. Sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” – şi paţiu de lansare şi manifestare a numeroase nume în lumea culturală din ţară – va redeveni funcţională. La festivitatea de inaugurare, care va avea loc vineri, 30 noiembrie, spectacolul va fi asigurat de Filarmonica din Timişoara. În urma lucrărilor de reabilitare şi modernizare, caransebeşenii se vor bucura de un spaţiu extrem de elegant şi confortabil, care nu mai aminteşte cu nimic de vechea sală. Aici au fost amenajate patru balcoane, scaunele din lemn au fost înlocuite, iar podeaua a fost mochetată.

„Noile scaune sunt mult mai confortabile şi le înlocuiesc pe cele vechi, din lemn. De asemenea, potrivit noilor norme, a trebuit să mărim distanţa dintre rânduri, în aşa fel încât să asigurăm spectatorilor, în caz de necesitate, o evacuare cât mai rapidă şi mai sigură”, ne-a spus Ioan Cojocariu, directorul instituţiei.

De asemenea, până la găsirea soluţiilor pentru obţinerea fondurilor necesare reabilitării cinematografului, în sala de spectacole a Casei de Cultură a fost amplasat un ecran pe care să poată fi proiectate imagini. „Tehnica modernă permite proiectarea din spate a imaginilor, printr-o retroproiecţie, nu ca la sălile clasice, aşa că vom putea invita publicul şi la film, nu doar la spectacole”, a mai adăugat Cojocariu. Sala are o capacitate de aproape 300 de locuri. (C. Senco)