Spitalul din Caransebes se mentine in gradul 3 de clasificare

Spitalul din Caransebes se mentine in gradul 3 de clasificare

 Spitalului din municipiu i-a trecut glonţul pe la ureche: a fost la un pas de a fi declasificat. Asta după ce reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au constatat că, începând cu anul 2011, nu au fost îndeplinite cerinţele Planului conform, potrivit căruia ar fi trebuit înfiinţate noi secţii, precum cele de oncologie sau nefrologie, secţii pe care fostul manager Gheorghe Borceanu nu le-a prea înfiinţat, deşi a avut aproape doi ani de zile la dispoziţie.

Ba, mai mult, medici de excepţie, cum ar fi neurochirurgul Lupa, au plecat. În ultimele zile, actuala conducere a depus eforturi susţinute pentru ca aceste noi secţii să fie înfiinţate, astfel încât spitalul să rămână în gradul de clasificare 3.

„O declasificare la gradul 4 ar fi însemnat din start un contract mai mic cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi, implicit, o situaţie financiară dificilă. Eforturile noastre de înfiinţare a acestor noi specialităţi, de care au luat act cei de la minister, au dus la menţinerea spitalului în gradul 3 de clasificare“, a spus managerul Horea Radu.

Lidia Almăjanu