Spitalul din Caransebeș uită de frig

Firma timișoreană care a câștigat licitația în care Primăria Caransebeș a pus pe masă aproape 1,3 milioane de lei pentru o centrală nouă s-a apucat deja de treabă, fapt care nu poate decât să-l bucure pe managerul SMUC, Adrian Dumbravă. Mai precis, vechea centrală termică, cu două cazane și ele vechi, din care doar unul funcțional,este înlocuită în aceste zile cu una nouă, cu două cazane de pardoseală, conducte și toate echipamentele conexe pentru asigurarea unei bune funcționări.

„Primăria ne-a alocat fonduri, a avut loc și licitația, au început lucrările de schimbare, de modernizare a instalației termice, inclusiv centrala spitalului. Este o construcție adiacentă, în locul unde funcționa și vechea centrală, se reamenajează și se reface rețeaua până la intrarea în spital, pe lângă, așa cum am spus, o centrală termică nouă. Lucrarea este în desfășurare, la începutul lui septembrie trebuie să fie gata pentru că în octombrie deja, încet-încet, trebuie să dăm drumul la căldură”, a precizat Dumbravă.

Cum rămâne cu plata utilităților necesare bunei funcționări a noii centrale, capitol la care spitalul nu stă deloc pe roze? „Cu furnizorii de utilități am făcut niște înțelegeri, niște reeșalonări și sunt în grafic cu plata, așa am putut negocia alte prețuri, nu cred că vor fi probleme”, au fost asigurările date de managerul spitalului din Caransebeș.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/spitalul-din-caransebes-uita-de-frig/2398371/