Spitalul modular din Caransebeș, încă un pas spre a deveni realitate

14, 7 milioane lei încearcă să obțină instituția condusă de primarul Felix Borcean în parteneriat cu Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC), pentru noul spital modular, care ar urma să fie construit în zona din spatele actualei unități sanitare.

City managerul Florin Bogdea le-a explicat consilierilor în ce constă acest proiect: „E vorba de spitalul modular pe care dorim să-l realizăm în partea din spate a SMUC, acest spital va avea legătură cu spitalul actual. Vrem să scoatem partea asta de Covid din spital. De o lună de zile s-a lucrat intens pe acest proiect, astăzi vrem să îl depunem, construirea efectivă ar dura undeva la șase săptămâni”.

Ca date tehnice, spitalul modular va avea o capacitate de 50 de paturi, din care șapte de terapie intensivă. „Mi se părea absolut firesc să fie aprobat acest proiect, nu cred că vreun consiliu local din țară nu ar fi pentru o astfel de propunere. Este un spațiu care va fi destinat exclusiv pentru perioada aceasta bolnavilor de Covid 19, urmând ca după ce vom trece odată și odată de acest moment, al pandemiei, acest spațiu să fie în continuare util spitalului, vom vedea la momentul respectiv în ce fel și cum va fi folosit de către medici”, a precizat și primarul Felix Borcean.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/spitalul-modular-din-caransebes-inca-un-pas-spre-a-deveni-realitate/2383984/