Stadionul 1 Mai, la dispoziția atleților caransebeșeni! Doar că e impropriu pentru atletism!

Într-un comunicat semnat de Georgiana Stavarache, director Comunicare la CAROMET SA, ni s-a transmis: „Noi, cei de la Caromet, o companie cu tradiție de peste 50 de ani în Caransebeș, ne-am angajat în permanență să răspundem nevoilor comunității noastre. Când am aflat că stadionul municipal a fost închis, am pus imediat baza sportivă Caromet la dispoziția atleților și campionilor de la Clubul Sportiv Şcolar Caransebeș. Astfel ne-am asigurat că tinerii sportivi își pot continua antrenamentul fără întrerupere. Acest angajament rămâne valabil pe termen nelimitat, până când autoritățile locale vor găsi cea mai bună soluție. Înțelegem importanța sportului și a activității fizice în dezvoltarea și bunăstarea tinerilor și suntem mândri că putem oferi acest sprijin fără costuri. Fostul stadion 1 Mai și Sala Polivalentă Caromet pot reveni în circuitul sportiv al orașului. Baza sportivă Caromet a fost evaluată la prețul pieței de către evaluatori imobiliari independenți, conform legislației în vigoare și reprezintă o oportunitate de investiție pentru autorități, în contextul în care poate găzdui atât antrenamentele cât și meciurile echipelor de suflet ale orașului. Suntem în discuții cu autoritățile locale pentru a stabili o colaborare pentru viitor în folosul comunității.”

Intenții bune și frumoase ale celor de la CAROMET, doar că, spre exemplu, antrenorul federal de atletism Cristian Dragomir, întrebat vineri, după ședința consiliului local, dacă știe că atleții de la CSȘ pot folosi stadionul 1 Mai de lângă fostul Motel, ne-a precizat că nu a auzit despre așa ceva. „Eu nu am auzit nimic din ceea ce spun cei de la CAROMET, cred că ai mei colegi, Marian Enache sau ceilalți de la atletism, mi-ar fi spus de așa ceva. Poate a fost anunțată conducerea Clubului Sportiv Școlar de o astfel de intenție, dar eu nu am auzit. Oricum, chiar dacă intenția celor de la CAROMET e una onorabilă, trebuie spus din start că stadionul e impropriu pentru antrenamentele de atletism, pentru că nu are pistă, nu pot să-i las pe sportivi să alerge prin iarbă și pe teren denivelat, prefer mai bine să se antreneze pe aleile din Parcul Teiuș.”, a spus profesorul Dragomir.

JCS-R.M.

FOTO: Arhivă Caon

 

Sursa: https://caon.ro/stadionul-1-mai-la-dispozitia-atletilor-caransebeseni-doar-ca-e-impropriu-pentru-atletism/2404366/