Stelele Banatului au facut show la Caransebes

Stelele Banatului au facut show la Caransebes

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – Cea de-a cincea ediție a manifestării sportive “Stelele Banatului” a reunit în municipiul de pe Timiș și Sebeș fostele glorii ale fotbalului din această parte a țării, pentru meciuri în care pe teren a predominat fair-play-ul și buna dispoziție. Prezent la toate edițiile, fie că au fost la Reșița, fie la Caransebeș, Miodrag Belodedici a fost în centrul atenției, iar la finalul manifestării a oferit autografe atât copiilor, cât și fanilor mai în vârstă.
„Este o obligație pentru noi să participăm la astfel de evenimente, dacă suntem căutați. E bine și pentru copii, și pentru oameni mai în vârstă, pentru suporteri. Nu mai arătăm noi chiar așa grozav, dar unii vor să ne vadă în carne și oase. Mulți mă întreabă cum de mă mențin și la vârsta asta. E simplu, fac mult sport, joc fotbal tot timpul. Am rucsacul cu mine și unde mă opresc toată lumea vrea să joace fotbal. Mulțumesc lui Dumnezeu că încă mai pot să joc, nu am avut accidente grave, ca să am probleme. Din păcate, foarte greu ajung acasă, la Socol.
La acest capitol chiar am probleme, Bucureștiul e foarte departe de satul meu și doar când vin prin zona Banatului dau o fugă până acasă. Credeam că o să vin mai des acasă, dar e din ce în ce mai greu”, a spus fostul mare fotbalist al României, cărășeanul Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, cu Steaua București și Steaua Roșie Belgrad.

beloEdiția a cincea a “Stelelor Banatului” a fost câștigată de echipa din Timișoara, învingătoare cu 5-1 în finală în fața echipei din Moldova Nouă, din care a făcut parte și Miodrag Belodedici. La echipa câștigătoarea s-a aflat un alt mare fotbalist român, originar tot din Caraș-Severin,Iosif Rotariu, care a declarat: „Am participat la toate edițiile de până acum. Vreau să remarc faptul că domnul Avram, organizatorul acestui eveniment, a reușit să adune atât de multe echipe la acest eveniment. Au venit foarte mulți fotbaliști pe care i-am avut ca idoli în tinerețe, jucători cu care am jucat împreună și alți jucători mai tineri. Este de admirat faptul că vin atâția jucători la Caransebeș, că domnul Avram reușește să-i capaciteze, să-i adune aici. Îmi face o mare plăcere să fiu prezent la eveniment, ca de fiecare dată când se organizează”.

finalaPrincipalul organizator al evenimentului, omul de afaceri și de sport Dan Silviu Avram s-a arătat încântat de faptul că a reușit să strângă din nou „Stelele Banatului”, dar pe de altă parte era îngrijorat de numărul mic de spectatori prezenți la o asemenea acțiune, care, în opinia sa, ar fi trebuit să umple Polivalenta din Pipirig. „Pentru mine și pentru colegii mei a fost o ediție reușită. Noi am avut și întâlnirea tradițională de după competiție, în care am depănat amintiri, ne-am simțit foarte bine împreună toate echipele participante. A fost o competiție reușită, dar cred că ceva îmi lipsește și de aceea am solicitat întotdeauna și sprijinul altor colegi, autorități publice. Nu știu de ce nu reușesc să atrag mai mulți spectatori. Scopul competiției este promovarea educațională, copiii pot să vadă aici exemple de urmat. Sigur că au venit cei de aici, din cartier, și ne bucurăm că le oferim câte un tricou reprezentativ, cu numele unor jucători de marcă din arealul Banatului, care au îmbrăcat tricoul Naționalei României. Dar nu cred că este de ajuns. M-aș fi bucurat ca astăzi, aici, să fie toți profesorii de sport din Caransebeș, directorii instituțiilor școlare și împreună cu ei o parte dintre elevi. Eu am făcut, în limita posibilităților o promovare care costă. Am fost ajutat de autorități, nu a fost un rezultat pe măsură. Poate că anii viitori, poate că cineva care se va implica împreună cu mine, va reuși să facă această colaborare cu mass-media, cu școlile din oraș, cu copiii, cu publicul larg din Caransebeș, care este mare iubitor de fotbal. Pentru ca această participare a numărului de spectatori să fie pe măsura valorii participanților din competiție”, a spus Dan Silviu Avram.

Manifestarea sportivă, cu caracter amical, a reunit la start un număr de 12 echipe, dintre care una, în premieră (Straja, Serbia), pe lângă deja tradiționalele Timişoara, Arad, Hunedoara, Oţelu Roşu, Băile Herculane, Bozovici, Moldova Nouă, Oraviţa, Reşiţa, Anina şi Caransebeş.

Cea de-a cincea ediție a “Stelelor Banatului” a fost organizată cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Caransebeş, al Asociaţiei Judeţene de Fotbal  Caraș-Severin şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport și Tineret Caraş-Severin.

Sursa: http://www.caon.ro/stelele-banatului-au-facut-show-la-caransebes/1980030