Strănepoata Generalului Ioan Dragalina va veni la Caransebeș

De în 19 septembrie 2020, ora 10:00 AM

Municipalitatea din Caransebeș a luat inițiativa de a-i conferi Generalului erou Ioan Dragalina titlul de Cetățean de Onoare al Caransebeșului, post-mortem, distincție ce va fi oferită simbolic nepoatei generalului, care la 88 de ani face eforturi să ajungă pe pământul călcat de general, eroul care a adus prima victorie românească în Primul Război Mondial.

Asociația Cadrelor Militare Femei în Rezervă și Retragere „Slt. Ecaterina Teodoroiu”, alături de Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria și Consiliul Local Caransebeș, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Municipiul Caransebeș, Garnizoana Caransebeș și Cercul Militar precum și Casa de Cultură „George Suru” organizează: acțiunea cu titlul: „Generalul Ioan Dragalina, omul și eroul!”, marți, 22 septembrie, începând cu ora 10.00.

Din program menționăm acordarea Titlului de „Cetățean de Onoare – Post-Mortem”, Generalului Ioan Dragalina, diploma înmânată nepoatei Rodica Voiculescu (88 de ani, stabilită în Suedia), în cadru festiv în sala 1 Decembrie 1918 a Primăriei Caransebeș, ora 12.00, vizitarea casei în care a trăit Ioan Dragalina, de pe strada Ardealului nr. 6, ora 10.00, depuneri de coroane de flori la monumentul Generalului Ioan Dragalina din parcul care-i poartă numele oficialitățile județene și locale, ora 10.30, precum și o vizită la Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, ora 11.00, unde oaspeții vor putea admira parte din colecția instituției, dedicată Generalului, dar și documente și fotografii oferite de Arhivele Naționale ale Statului – filiala Caraș-Severin – și din colecția personală a colonelului în rezervă Liviu Groza (p.m.), de care se îngrijește Maria Gherguța.
Din delegația Asociației Cadrelor Militare Femei în Rezervă și Retragere „Slt. Ecaterina Teodoroiu” participă col. (r) Natalia Doina Damian, președintele ACMFRR „Slt. Ecaterina Teodoroiu”, col. (r) Lucia Chiș, membră a ACMFRR „Slt. Ecaterina Teodoroiu”, lt. col. (r) Floarea Stoian, membră a ACMFRR „Slt. Ecaterina Teodoroiu”, mr. (r) Maria Petre membră a ACMFRR „Slt. Ecaterina Teodoroiu” și plt. adj. pr. Marius Vlăduțu, operator MApN pentru filmarea festivităților.
Sursa: https://expressdebanat.ro/stranepoata-generalului-ioan-dragalina-va-veni-la-caransebes/

[the_ad id=”8461″]