Tarifele AquaCaraș se majorează cu 36,84%

 

„SC AquaCaraș SA, compania delegată pentru furnizarea serviciilor de apă potabilă și canalizare în Caraș-Severin, modifică tarifele practicate pentru aceste servicii. Noul tarif pentru furnizarea apei va fi de 6,95 lei/mc (7,58 lei/mc cu TVA 9%), iar tariful pentru serviciile de canalizare – 4,50 lei/mc (4,90 lei/mc cu TVA 9%). Actualizate ca urmare a creșterii continue a inflației, aceste noi tarife reflectă majorarea prețurilor la electricitate, combustibili și alte materiale și materii prime, elemente cu impact semnificativ asupra costurilor operaționale ale companiei. Noile tarife intră în vigoare începând cu data de 7 iunie 2023, iar clienții societății vor fi informați cu privire la aceste modificări.“, se arată într-un comunicat remis redacției.

Pe scurt spus, pentru fiecare metru cub de apă, la care este taxat și un metru cub de canalizare, totalul de plată va fi de 12,48, cu tot cu TVA, ceea ce înseamnă cu 36,84% mai mult decât actualul tarif practicat, de 9,12 lei cu TVA.

„Decizia de majorare a tarifelor pentru apa potabilă și serviciile de canalizare a fost luată în conformitate cu planul anual de tarifare, care a fost supus analizei și aprobării acționarilor societății și autorităților de reglementare competente (ANRSC). Considerăm deloc lipsit de relevanță faptul că AquaCaraș SA este ultima companie de apă și canal din țară care a recurs la majorarea tarifelor. Înainte de această ajustare tarifară, societatea avea unul dintre cele mai mici tarife practicate la nivelul țării, ocupând din acest punct de vedere locul 44 din 47 de companii de apă și canal. După intrarea în vigoare a noilor tarife, AquaCaraș ocupă locul 22, situându-se astfel la mijlocul clasamentului național. Dorim să asigurăm cetățenii județului Caraș-Severin că AquaCaraș continuă să mențină tarifele practicate cât mai jos posibil. Conducerea societății a ținut cont de puterea de cumpărare scăzută la nivelul județului Caraș-Severin față de alte zone din țară. Totodată, AquaCaraș SA este dedicată furnizării de servicii de calitate și va continua să investească în retehnologizare și modernizarea infrastructurii, propunându-și să asigure un mediu sănătos și sigur pentru locuitorii din Caraș-Severin!“, ne asigură conducerea societății.

Să nu uităm totuși că rețelele și facilitățile legate de apă și canalizare aparțin UAT-urilor, operatorul fiind doar delegat pentru furnizarea serviciilor, iar principalele proiecte implementate se fac cu finanțare europeană și cu susținere din bugetele locale.

JCS-A.M.

Sursa: https://caon.ro/tarifele-aquacaras-se-majoreaza-cu-3684/2408553/