Tarifele pentru casute, aceleasi pentru toti

Tarifele pentru casute, aceleasi pentru toti

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – Chiriile pentru căsuțele de la Târgul de Crăciun, amplasate în centrul Caransebeșului, vor fi aceleași pentru toți comercianții. Decizia a fost luată în Consiliul Local, în urma unor dezbateri deloc liniștite între liberali și social-democrați.

Cei din urmă, prin vocea consilierului Valentin Dascălu, au propus ca tarifele pentru chirii să fie diferențiate, în funcție de produsele comercializate: „Pentru căsuțele astea, 1500 de lei pe lună este mult. Pentru cele de alimentație publică sunt de acord să fie 1500 de lei, dar pentru ceilalți e mult. Vă spun că am stat de vorbă cu oamenii, nu scot nici 100 de lei pe zi din ce încasează, și ca atare… Ar fi bine să vină producători care să și aducă ceva, nu numai să le ținem așa. Ăia cu mici și mezeluri vând toată ziua, dar ceilalți, cu jucării și alte alea…”. Primarul Felix Borcean i-a explicat lui Dascălu că „nu-i obligă nimeni pe comercianți să vină. Ăia vând o blană și și-au acoperit chiria pe trei luni, dacă nu vând, nu vând. Nu-i aducem cu forța!”.

Alți liberali l-au întrebat pe președintele de ședință Florin Bogdea dacă social-democrații nu doresc să vină bani la bugetul local, moment în care liderul grupului PSD a lăsat amendamentul doar pe umerii colegului de partid: „Dl Dascălu a cerut, eu sunt de acord și cu 1500!”.

După alte discuții legate de licitarea căsuțelor sau de termenul de plată, la vot, amendamentul lui Dascălu a fost respins, iar proiectul a trecut în varianta propusă de Primărie, inclusiv cu un vot de la PSD, al consilierului Gavrilă Ardelean.

În centrul Caransebeșului sunt amplasate 11 căsuțe pentru comercianții care participă la Târgul de Crăciun.

Sursa: http://www.caon.ro/tarifele-pentru-casute-aceleasi-pentru-toti/2155438