Taxe foarte mari pentru rable

Taxe foarte mari pentru rable

CARANSEBEŞ – Problema mașinilor abandonate pe străzile Caransebeșului a revenit în atenția municipalității la ultima reuniune a consiliului local.

Consilierul Valentin Dascălu a sesizat conducerea executivului local că în cartierul Cazărmii este abandonată o mașină de mai mulți ani și a cerut luarea acesteia de pe domeniul public.

Primarul Marcel Vela a răspuns imediat, precizând că angajații municipalității au depistat în ultima perioadă nu mai puțin de 46 de astfel de autovehicule sau caroserii abandonate, în 22 de cazuri proprietarii fiind înștiințați să le îndepărteze de pe domeniul public.

„Aceste mașini abandonate sunt fie fără număr, fie într-o avansată stare de degradare, fără geamuri, ruginite, în care vegetația a început să crească, ceea ce denotă un dezinteres major din partea proprietarilor dar în același timp și o atitudine civică discutabilă. Mai sunt 24 de astfel de mașini pentru care vom trece la măsuri complementare. Se va emite un HCL prin care legiferăm că în cazul în care aceste mașini nu vor fi ridicate, vom aplica niște taxe speciale foarte mari pentru cei care le abandonează pe domeniul public. Degeaba încearcă Primăria să înfrumusețeze orașul dacă unii cetățeni strică această imagine”, a spus edilul-șef. Potrivit lui Vela, Primăria le oferă și o alternativă proprietarilor de mașini abandonate.

În zona Târgului de vite, acestora li se va pune la dispoziție o suprafață de teren pentru a și le depozita, „cu rugămintea de a le lua de pe străzi”.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/