Taxele şi impozitele, majorate doar cu rata inflaţiei

Aşezaţi, în premieră, în sală, în loc să stea în jurul mesei din Aula „1 Decembrie 1918”, deoarece numai ce fuseseră colindaţi de Crăciun, consilierii locali caransebeşeni s-au reunit miercuri, 18 decembrie, în şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi figurând o serie de proiecte de hotărâre importante pentru cetăţenii şi viaţa administrativă a oraşului. Printre acestea s-au numărat proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local și a listei de investiții pe anul 2019, cel privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al SC POL-COM Caransebeş SRL, precum şi stabilirea impozitelor și taxelor locale în municipiul Caransebeș și satul aparținător Jupa, pentru anul 2020, care au fost majorate cu 4,6 la sută, procent ce reprezintă rata inflaţiei.
De asemenea, hotărârea mai prevede că atât persoanele fizice, cât şi cele juridice, care îşi achită dările către bugetul local până în data de 31 martie, beneficiază de o bonificaţie de 10 la sută pentru impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloacele de transport.
„Această indexare cu 4,6 la sută este singurul lucru pe care nu l-am putut evita. Nu are rost să ne ascundem, eu aş fi vrut să mărim taxele şi impozitele în anii anteriori, pentru că, politic şi electoral, nu dă bine într-un an în care sunt alegeri. La Reşiţa, Ioan Popa a mărit taxele şi impozitele în urmă cu un an, iar acum a spus că acestea nu vor mai creşte. E normal, ar fi o mare prostie, o greşeală fantastică să măreşti taxele şi impozitele pe ultima sută de metri”, a spus primarul Felix Borcean.
Referitor la faptul că, la începutul anului, administraţia locală a făcut publice acele „liste ale ruşinii”, în care figurau marii datornici, atât persoane fizice, cât şi juridice, edilul municipiului a declarat că ele au avut efect. „Au fost destul de mulţi cei care au venit să-şi achite acele taxe fără penalizări, a fost un lucru pozitiv acesta”, a adăugat Felix Borcean. (B. Meteş)

Sursa: https://www.7-zile.com/taxele-si-impozitele-majorate-doar-cu-rata-inflatiei/