Telefonie italo-chineza, made in Caransebes

Telefonie italo-chineza, made in Caransebes

Scris de Lidia Almăjanu CARANSEBEŞ – O investiție anunțată în prima jumătate a anului de municipalitatea din Caransebeș se apropie de concret. Legislativul local a aprobat luni, într-o ședință extraordinară, Planul Urbanistic de Detaliu pentru ridicarea unor hale de producție și depozitare, solicitarea venind din partea unei firme italo-chineze.

Este vorba de o firmă care în zona industrială de lângă Caromet va dezvolta o afacere prin care se vor crea peste 100 de locuri de muncă în prima fază. Compania mixtă China-Italia va produce componente pentru aparate de telecomunicații și pentru telefoane. Investiția nu poate decât să ne bucure deoarece ne referim la tehnologie de ultimă generație, este o producție care are valoare mare deși sunt angajați relativ puțini, dar care va crea un profit ce va influența în bine bugetul municipiului. Mă refer la impozitele pe clădire, pe terenurile pe care vor să se extindă în zona de loturi de investiții și evident prin impozitul pe salarii ori prin sumele defalcate care vin din TVA la bugetul local”, a explicat primarul Marcel Vela în plenul legislativului local.

Potrivit edilului-șef, municipiul Caransebeș dovedește încă odată că este atractiv pentru investitorii români sau străini.

Sursa: http://www.caon.ro/telefonie-italo-chineza-made-in-caransebes/1487656