Terasele, oaza de relaxare, sursa de venit

Terasele, oaza de relaxare, sursa de venit

CARANSEBEŞ – Chiar dacă vremea nu este încă așa cum și-o doresc patronii de terase, centrul istoric al Caransebeșului s-a însuflețit de ceva vreme.

Cele cinci terase amplasate în acest an în zona centrală atrag zilnic sute de localnici sau turiști care își petrec timpul liber savurând o cafea, o băutură răcoritoare, o bere rece sau o înghețată. Ochelarii de firmă, toaletele fistichii ale fetelor și telefoanele inteligente, asortate cu cocktail-urile sau limonadele colorate au redevenit elemente constante în zona centrală.

„Centrul este genul de loc în care nu ai cum să nu te simți bine dacă vii ziua sau seara cu prietenii, familia sau iubitul. Îmi place modul cum au fost amenajate terasele, cu rigurozitatea si bunul gust ale mobilierului și decorațiunilor, am aflat de la Miruna, o tânără de 22 de ani care-și verifică din când în când informațiile de pe ultimul model de smartphone, completată de prietena ei Adina care ne spune că „terasele din Caransebeș nu se deosebesc de cele din Timișoara sau alte orașe mari”.

Patronii teraselor sunt de acord că Centrul Istoric al Caransebeșului nu este un loc oarecare iar aspectul zonei trebuie să fie unul unitar și foarte îngrijit. „Am încercat și cred că am și reușit să păstrăm noi cei cinci agenți economici, specificul zonei centrale prin aspectul teraselor. Spre deosebire de anul trecut când am deschis destul de târziu, acum ne-am pregătit din timp și așteptăm ca vara să-și intre cu adevărat în drepturi. Nu ne putem plânge nici de ce a fost până acum dar cred că odată cu apariția temperaturilor extrem de ridicate terasele noastre vor fi arhipline de dimineața până seara”, ne-a declarat Moise T., patronul uneia dintre locații, în timp ce un alt întreprinzător ne spune că este multumit de încasări, ce se ridică zilnic la 150-200 de lei la fiecare masă. Mai mult, pentru că în această perioadă Campionatul Mondial de fotbal este în plină desfășurare, patronii au amplasat ecrane pentru pasionații care vor să se relaxeze seara la terasă și să urmărească fotbal de calitate.

„E mai palpitant să vedem meciurile pe ecran mare și cu o halbă de bere rece în față, în gașcă cu prietenii. Ne-am ales acest loc și în funcție de prețul berii și dimensiunea plasmei”, este de părere Dragoș, un tânăr venit cu amicii la terasă. Din punct de vedere financiar, terasele reprezintă un plus și pentru bugetul municipalității. „Până în prezent, dintr-un total deşapte amplasamente scoase la licitație în zona centrală, avem un număr de cinci terase de la care bugetul local încasează lunar un total de 5.000 de euro”, au precizat reprezentanții Primăriei.

Ca o concluzie: chiar dacă oamenii se plâng că e criză, dacă treci în această vară prin zona centrală a Caransebeșului îți vei schimba părerea și vei simți că te afli într-un mic și cochet orășel vestic, unde oamenii profită de momentele libere pentru a se relaxa.

Nina Curiţa

Sursa: http://www.caon.ro/