Teren de la OMV pentru locuinte ANL

Teren de la OMV pentru locuinte ANL

 Aleşii caransebeşeni au fost convocaţi miercuri într-o şedinţă extraordinară. Aceştia au dezbătut şi aprobat mai multe chestiuni urgente pentru bunul mers al municipiului de pe Timiş şi Sebeş.

Printre acestea, şi cumpărarea unor terenuri care acum sunt dezafectate, situate în zona Gării, pe care administraţia locală intenţionează să realizeze mai multe investiţii. „Primăria a primit o ofertă de la OMV Petrom pentru a achiziţiona terenul de pe strada Nicolae Bălcescu, unde a funcţionat pe vremuri depozitul de butelii, fostul Competrol, o suprafaţă de peste 7.000 de metri pătraţi. În consecinţă, Consiliul Local a aprobat intenţia de a ne exercita dreptul de preempţiune şi a achiziţiona acest teren care ne va fi util pentru construirea unui bloc ANL pentru locuinţe destinate tinerilor sau un obiectiv economic necesar pentru a dezvolta locuri de muncă în zona Gării“, a precizat edilul Marcel Vela în timpul şedinţei.

În aceeaşi reuniune, aleşii au aprobat şi completarea inventarului bunurilor din domeniul public al Caransebeşului dar şi scutirea de la plata impozitului pe clădirile pe care Congregaţia Surorilor Franciscane le foloseşte în urbea gugulană pentru activităţile socio-umanitare.

Lidia Almăjanu