Teste RT PCR, de acum și cu cod QR, la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș a reușit să îmbunătățească softul laboratorului de analize medicale astfel încât testele RT PCR  să fie eliberate cu cod QR.

Testele în această formă sunt necesare în special turiștilor, dar și celor care lucrează în străinătate și au nevoie la vamă să demonstreze că acest cod QR este atribuit codului numeric personal al beneficiarului.

Turiștii care ajung în străinătate au obligația prezentării rezultatului NEGATIV al unui test de tip RT-PCR pentru COVID-19, efectuat cu maximum 72h înainte de intrarea pe teritoriul statului respectiv.

Testul va fi valabil dacă nu se depășește 72h din momentul recoltării probelor și până la intrarea în țara respectivă care solicită test Covid. Turiștii trebuie sa dețină o copie a rezultatului testului la check-in și la punctul de control a pașapoartelor la intrarea în țara vizitată. Rezultatul trebuie sa fie printat, tradus în limba engleza, să conțină datele corecte alte turiștilor, data recoltării probelor, ștampila și semnătura laboratorului emitent și să conțină un cod QR sau filigran ce poate să ducă pe site-ul oficial al laboratorului în vederea verificării rezultatului. Singurele persoane exceptate de la măsura prezentării unui test RT PCR la intrarea pe teritoriul țării străine sunt copiii cu vârsta de sub 6 ani. Nu există alte categorii de persoane exceptate.

La Spitalul Municipal de Urgență testul Covid-19, RT PCR se efectuează contra unui preț de 250 de lei, cel mai mic din zonă. Doritorii unui test Covid -19 sunt preluați în curtea spitalului în zona de triaj unde li se recoltează probele, până la ora 12.00 zilnic de luni până vineri, iar a după – amiaza se eliberează rezultatele.

Sursa: https://expressdebanat.ro/teste-rt-pcr-de-acum-si-cu-cod-qr-la-spitalul-municipal-de-urgenta-din-caransebes/