Tinerii caransebeseni il iau la intrebari pe primar

Tinerii caransebeseni il iau la intrebari pe primar

 Aceştia simt lipsa unui cinematograf şi cer sprijin conducerii locale. Ei vor ca în viitor să poată viziona un film pe marele ecran şi nu doar la televizor sau pe laptop.

Pentru ca iniţiativa lor să ajungă în atenţia mai marilor municipiului, tinerii au creat şi o pagină de Facebook, intitulată „Vrem Cinema înCaransebeş“, unde aceştia îşi expun părerea despre reînfiinţareacinematografului Tineretului şi încearcă să aducă în dezbaterea publică necesitatea unei astfel de acţiuni. „Cinematograful din Caransebeş este un loc unde oricine, în copilărie, a fost pentru a viziona filme sau desene animate. Vrem să ne amintim de toate clipele minunate petrecute acolo şi cred că şi voi, părinţii, vreţi ca şi copiii voştri să vadă un film. Nu dorim cinema 3D ci doar un simplu ecran, un proiector şi sală. Mulţumiri anticipate!“, scrie un tânăr pe reţeaua de socializare în timp ce un alt împătimit al filmelor pe marele ecran spune că „sper să ne adunăm cât mai mulţi şi să-l invităm pe domnul primar Marcel Vela să ne zică motivul pentru care nu avem un cinematograf!“ Răspunsul edilului din municipiul de pe Timiş şi Sebeş nu a întârziat să apară şi a cuprins veşti bune pentru cinefili.

Tot într-o postare pe Facebook, Marcel Vela i-a felicitat pe tineri pentru iniţiativă şi i-a asigurat că va face tot posibilul pentru redeschiderea cinematografului. „După ani de procese, am redobândit într-un final clădirea printr-o lege, deoarece acest cinematograf a fost încă din perioada interbelică proprietate a Caransebeşului, fiind pe vremuri sediul Teatrului Luna. După această reuşită, am întocmit un studiu de fezabilitate şi un proiect de reabilitare pentru a realiza Ateneul CulturalCaransebeş, variantă care poate obţine finanţare guvernamentală sau europeană pe fonduri transfrontaliere, unde va funcţiona, evident, şi un cinematograf. Pentru a veni acum în întâmpinarea iubitorilor de filme, din acest an o să demaram la Casa de Cultură asemenea proiecţii în noua şi moderna sală“, a precizat edilul în postarea sa. În ceea ce priveşte fosta Grădină de Vară, alt loc care ar fi putut fi folosit pentru proiecţia de filme, primarul a adăugat că aceasta nu mai este a municipalităţii, fiind revendicată şi câştigată în instanţă de fostul proprietar.

Nina Curiţa