Tinuturi natale si punti de legatura

Tinuturi natale si punti de legatura

REŞIŢA – Un concurs adresat copiilor a atras, la Reşiţa, vizita unei delegaţii ucrainiene, punându-se bazele unor legături viitoare.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ilie Iova, a primit luni, 7 aprilie, vizita unei delegaţii din Ucraina, din care a făcut parte şi câştigătoarea marelui premiu al concursului „Copiii desenează ţinutul natal”, eleva Svetlana Brytschuk, de la Şcoala Gimnazială nr. 8, clasa a VIII-a din oraşul Losowa.

Vernisajul expoziţiei internaţionale de desene „Copiii desenează ţinutul natal” („Kinder malen ihre Heimat”), ediţia a XII-a, a avut loc sâmbătă, 5 aprilie, la Reşiţa. Expoziţia a fost organizată de Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa, Departamentul pentru Relaţii Interetnice Bucureşti, Consiliul JudeţeanCaraş-Severin, Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici”, Primăria Reşiţa, Serviciul Public „Biblioteca Municipală” din Reşiţa şi Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin.

La întâlnirea de la sediul administraţiei judeţene au participat Paul Pivtorak şi Vasyl Dugan, membri ai Uniunii Culturale Austriaco-Germane din regiunea Cernăuţi, din Ucraina, precum şi Erwin Tigla, preşedintele FDG Caras-Severin. Evenimentul a constituit un prilej de prezentare a câtorva repere din judeţ, delegaţii având programată, pentru marţi, 8 aprilie, o întalnire cu Ivan Liber, preşedintele filialei cărăşene a Uniunii Ucrainenilor din România, în comuna Copăcele.

Sursa: http://www.caon.ro/