Toamna se inmultesc locurile de joaca

Toamna se inmultesc locurile de joaca
CARANSEBEŞ – Primăria din Caransebeş pregăteşte noi locuri de joacă, spre bucuria micuţilor din municipiu.

Cinci astfel de spaţii vor fi amenajate pe viitor în mai multe cartiere dar şi în cele două parcuri importante ale Caransebeşului. Locaţiile alese de municipalitate sunt Aleea Sportivilor din cartierul Piprig (1.100 metri pătraţi), zona blocului ANL din Balta Sărată (480 metri pătraţi), cartierul Ţiglărie (450 metri pătraţi), precum şi parcurile Dragalina (400 metri pătraţi) şi Teiuş (1.000 metri pătraţi).

Cele cinci noi locuri de joacă au fost gândite de executivul local sub forma unor miniparcuri, cu margini bordurate şi limitate cu gărduleţe de lemn, cu suprafeţe acoperite cu nisip, alei pavate cu dale vibropresate, bănci de odihnă pentru părinţi sau bunici şi coşuri de gunoi. De asemenea, fiecare din aceste miniparcuri va fi dotat cu un complex de joacă de mari dimensiuni, dar şi cu alte echipamente diverse precum hinte cu două scaune, carusele sau tobogane, toate realizate în aşa fel încât să ofere siguranţă celor mici.

Valorea totala a investiţiei se ridică la peste jumătate de milion de lei iar termenul de realizare este de trei luni, lucrările fiind programate pentru anul viitor.

Lidia Almăjanu