Traditia producerii de mobila continua

Traditia producerii de mobila continua

CARANSEBEŞ – O companie italiană ce deține deja o fabrică de mobilă la Sovata și-a anunțat intenția de a deschide una similară în capitala gugulanilor. Investiţia de ridică la aproape 11 milioane de euro.

Italienii au discutat zilele trecute cu conducerea administrației locale, care le-a oferit trei variante de locație pentru ridicarea halelor de producție.

„Italienii de la Rowo au decis să realizeze în Caransebeș un punct de lucru sau chiar o firmă nouă, cu până la 200 de locuri de muncă, pe o suprafață de cinci hectare. Le-am oferit trei locații la alegere – lângă Caromet, lângă Schitul Sf. Pantelimon și în prelungirea străzii Ștefan Jianu, lângă drumul agricol recent asfaltat care, iată, deja înseamnă un plus pentru dezvoltarea investițională a zonei. Le-a plăcut foarte mult această ultimă locație astfel că e posibil să facă nu una ci două investiții, fabrica lângă Caromet, locația fiind foarte bine amplasată din punct de vedere al utilităților, logisticii și infrastructurii rutiere, dar și un important showroom de prezentare a mobilei, în prelungirea străzii Ștefan Jianu, în cartierul Pipirig”, a spus primarul Marcel Vela.

Potrivit edilului-șef, investiția reprezintă și o continuare a tradiției producerii de mobilă în Caransebeș, forța de muncă specializată din zonă fiind un argument în plus în alegerea făcută de firma italiană. Italienii au ales Caransebeșuldeoarece doresc să se extindă cât mai rapid, în condițiile în care ultimele participări la cele mai importante târguri de profil le-au adus foarte multe comenzi din Rusia, Anglia și Japonia, cu perspective de intrare și pe piața arabă.

Nina Curiţa

Sursa: http://www.caon.ro